Pentru ea

# vacanta pe bicicleta #bicicleta #destinatii de vacanta #vacanta

Aventuri pe doua roti - motive pentru a-ti lua bicicleta in vacanta

In acest sezon se discuta mai mult despre concedii tip road trip sau calatorii cu rulota. Nevoia de distantare fizica si dorinta de a intra cat mai putin in contact cu grupuri mari de oameni te vor obliga sa alegi altfel de vacante decat cele pe care le faceai pana acum. Unul dintre lucrurile care nu trebuie sa lipseasca dintr-o adevarata aventura este bicicleta.

Mai ales daca pleci cu familia sau prietenii intr-un road trip, iti va fi de folos sa descoperi noi trasee salbatice pe doua roti sau chiar sa te plimbi prin orasele si satele tarii pe bicicleta. Veti putea profita mai mult de imprejurimi si nu iti va lipsi miscarea, pe care nu ai putea sa o faci daca stai mereu in masina sau conduci. Iata cateva motive pentru a nu lasa bicicleta acasa nici cand calatoresti cu masina in vacanta:

Poti lasa grijile deoparte mai usor

Cand pleci in concediu sau in vacanta pentru a te deconecta, este important sa reusesti cu adevarat sa lasi gandurile negative deoparte. Cumpara cat mai repede o bicicleta si ia-o cu tine in road trip. Accesoriile de montare pe masina sunt usor de gasit, iar daca ai o masina de dimensiuni mai mari, nu vei intampina prea multe probleme.

Mersul pe bicicleta prin padure sau chiar pe traseele montane te poate ajuta sa te destinzi si sa te concentrezi pe efortul fizic. In acest fel, vei reusi sa vezi mai multe locuri interesante si chiar sa ramai peste noapte cu cortul, alaturi de prieteni, pe munte. Un concediu altfel iti va oferi posibilitatea sa descoperi noi pasiuni pe care le poti explora mult timp de acum incolo.

Vei redeveni in forma

Perioada in care ai stat acasa ti-a dat, cel mai probabil, de furca si te-a obligat sa renunti la multe dintre obiceiurile tale sanatoase. Lipsa de miscare poate avea efecte negative asupra starii generale, mai ales daca esti o persoana care iubeste sportul. In aceasta vara ai sansa de a te plimba cat mai mult, chiar daca iti vei face concediul in tara.

Solutiile simple si sigure nu trebuie sa fie plictisitoare, iar daca iei bicicleta cu tine in calatorie vei putea sa combini utilul cu placutul in cel mai bun mod. Fie ca vrei sa dai cateva kilograme jos sau sa reiei activitatea normala de dinaintea starii de urgenta, mersul pe bicicleta iti va face bine pe termen lung.

Acum ai ocazia sa ii inveti si pe copii despre importanta sportului, dar si despre felul in care pot admira lumea din jur de pe doua roti. Mersul pe bicicleta iti ofera o senzatie aparte de libertate, iar pentru copii va insemna mult sa poata petrece timp de calitate cu parintii, intr-o super vacanta.

Nu trebuie sa te multumesti cu putin

Daca tanjesti dupa o vacanta la mare, insa te-ai plictisit de stat la plaja, desi iti doresti un bronz minunat, bicicleta iti sare in ajutor. Poti face plimbari in fiecare zi intre statiuni sau in zonele cu plaje salbatice. Nu doar ca poti descoperi la malul marii mai usor locuri de poveste, mai putin populate, dar vei reusi sa faci mai multe intr-un timp mai scurt.

In loc sa iti petreci o intreaga dimineata pe o plaja, poti ajunge in mai multe locuri si te poti imprieteni cu localnicii. In acest fel, poate vei primi si o invitatie la o ciorba de peste gatita in casa si te vei putea ascunde de arsita de la pranz. Nu uita, totusi, sa te protejezi cu ajutorul cremelor cu protectie solara, dar si cu camasi sau palarii. Nu este indicat sa petreci prea mult timp in soare, oricat de bine te-ai distra. O zi intreaga petrecuta sub razele soarelui iti poate provoca insolatie sau arsuri grave ale pielii.

Bicicleta este indispensabila daca iti doresti ceva nou si daca vrei sa profiti de senzatia de libertate atunci cand strabati dealuri si paduri pe doua roti. Ia cu tine bicicleta in concediul din vara aceasta si bucura-te alaturi de cei dragi.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare