Pentru ea

#dresuri toamna #dresuri dama #dresuri

Alegerile potrivite pentru dresurile ce iti imbraca si contureaza picioarele

O femeie o cunosti dupa dresuri de asemenea. Aceasta poate avea gusturi clasice, purtand dresuri simple, corect integrate intr-o tinuta. Poate fi mai indrazneata si jucausa si astfel va opta pentru dresuri colorate. Va fi precauta si va imbraca dresuri groase in perioade reci sau a sfida orice regula si eticheta si se va prezenta purtand dresuri ce uimesc intr-o anumita combinatie vestimentara, demonstrand ca este nonconformista.

 

Sunt vazuti ca un strict necesar atunci cand se doreste purtarea de fuste, rochii, sarafane si alte piese vestimentare ce descopera picioarele. Vara pare mai prietenoasa si permite ca dresurile sa nu fie neaparat necesare. Insa, pentru ca in orice alta perioada acestea se impun, iata ca gama de dresuri la ora actuala este atat de vasta si permite purtarea acestora in orice sezon, fara a crea disconfort.

Insa cum sunt alesi? Care sunt reperele si ce le ajuta pe femei sa se ghideze spre selectarea unor tipologii de ciorapi care sa le ofere aspect deosebit, eleganta si poate sa mascheze unele linii? Calitatea este redata de brand si nu numai. Stiai ca unele firme producatoare folosesc si substante odorizante? Astfel, dresurile au un miros fin, placut si atractiv. Desigur, acestea ar putea fi ceva mai scumpe.

Dresuri de calitate

Cusaturile – o cusatura plata denota calitate superioara a produsului. Sunt totodata si confortabile si vor putea fi purtate si sub haine mai stramte.

Grosime si textura – indiferent cat de grosi sunt, cat DEN au, dresurile nu trebuie sa creeze disconfort, sa aiba o textura denivelata, aspra.

Mate sau lucioase – un dres lucios atrage atentia asupra picioarelor. Sunt in egala masura mai eleganti. Cei mati pot estompa anumite imperfectiuni si sunt preferati in acele situatii in care se doreste a scoate in evidenta alte atuuri feminine, nu neaparat zona picioarelor.

Clinul – o forma de romb intre picioare este de fapt o intaritura pentru a spori confortul. Acesta poate sa nu existe ce-i drept, mai ales la acei ciorapi potriviti pentru sezonul cald, ce permite aerului sa circule. In alte cazuri acesta este cu intaritura din bumbac sau din aceeasi textura cu dresul.

Bazonul – pentru acele dresuri care acopera si talia si soldurile zona superioara se numeste bazon. La dresurile fine si subtiri acesta lipseste. In alte cazuri este inlocuit de un chiolot T, o intaritura in aceasta forma, ce contribuie la rezistenta acestora. Pentru dresurile modelatoare, spre exemplu, se intalneste si bazonul si chilotul intarit, fiind intentionati a reduce din liniile inestetice din zona de talie.

Intaritura varfului – se intalneste de regula la acele dresuri mai groase de 40 DEN. De asemenea, poate sa nu existe aceasta intaritura, menita desigur sa asigure rezistenta dresului. Exista optiuni simple sau decupate, pentru pantofii de un tipar de acest gen.

Recomandari

Sa alegi o pereche de dresuri nu este atat de greu, daca stii si care iti este intentia. O recomandare este in primul rand magazinul specializat, cum ar fi www.doneco.ro. De preferat sa ceri si consultanta, pentru a-ti defini mai bine alegerile facute. Orice alta locatie inseamna doar comercializarea unui produs necesar femeilor, insa fara specializare in a te ghida spre ceva calitativ si deopotriva potrivit tie.

Dresurile in acelasi ton de culoare cu pantofii iti vor face picioarele sa para mai lungi. Daca optezi pentru cei cu modele sau in culori deschise exista riscul sa creezi impresia picioarelor groase. Pentru femeile mai mici de inaltime este recomandat sa se pastreze acelasi ton de culoare din cap pana in picioare, inclusiv pentru dresuri. Nu in cele din urma, merita mentionat ca cele care au defecte, imperfectiuni de care sunt jenate alegerea optima trebuie sa insemne dresuri opace de minim 40 DEN.

Exista numeroase trucuri la care o femeie poate apela pentru a-si spori nivelul de confort atunci cand poarta dresuri. De-a lungul timpului este evident ca s-a ajuns la un nivel inalt de cunostere a acestui subiect. Spre exemplu, un numar mai mare inseamna un plus de confort, dar si risc mai scazut de a avea un fir tras, cauzat de o presiune prea mare exercitata asupra lungimii ciorapilor. Sau alegerea unui dres pe masura temperaturilor, un DEN tot mai mare pe masura ce temperaturile scad, inseamna nu doar un aspect estetic si necesar, ci si o maniera de a mentine nota feminina – nu vei dori sa pari inadecvata sau dezbracata.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare