Pentru ea

#sfaturi experti #frumusete si ingrijire #ingrijire ten #ingrijire #ingrijire corporala

7 trucuri de ingrijire pe care expertii isi doresc sa le stii

Tenul este principala carte de vizita pe care o afisam si de aceea rutina de ingrijire este importanta. Nu este nevoie sa iti schimbi obiceiurile, dar poti sa afli cateva noutati pe care expertii in frumusete ti le ofera. Trucurile lor iti pot fi de mare ajutor fara un efort in plus.

1. Pregateste-ti tenul

Dupa ce aplici baza de machiaj, apasa usor cu varful degetelor pe piele. In acest fel indepartezi produsul in exces si machiajul nu va parea prea incarcat. Insista in zona ochilor, a nasului si a gurii unde machiajul are tendinta sa se stranga.

2. Evita curatarea in exces

Produsele pentru curatarea tenului sunt numeroase, dar nu inseamna ca ar trebui folosite in exces. Expertii in frumusete recomanda o spalare mai profunda a tenului seara inainte de culcare si o clatire cu apa dimineata. Pielea se sterge cu un prosop moale prin miscari blande.

3. Folosete creionul de buze

Din cauza unor exemple mai putin reusite, creionul de buze nu are o reputatie foarte buna. Specilistii ne recomanda insa sa il folosim fara griji. Atunci cand este folosit corect, creionul de buze da efectul de buze mai pline si poate reface anumite imperfectiuni si asimetrii.

4. Usuca parul cu un tricou

Foloseste un tricou de bumbac pentru a-ti usca parul in locul prosopului pe care il folosesti de obicei. Acest truc face ca parul sa nu se ingrase si sa nu se electrizeze.

5. Ingrijeste-ti scalpul

Te ingrijoreaza caderea parului, matreata sau alte probleme ale podoabei capilare? Totul are legatura cu sanatatea scalpului. Foloseste un ser care sa intareasca fibra de par de la radacina si sa te ajute sa ai parul sanatos pe care ti-l doresti. Daca vrei ca parul sa iti creasca mai repede, ia vitamine care contin complex de vitamina B.

6. Poarta machiaj in fiecare zi

Machiajul joaca rolul unui produs de ingrijire a tenului pe perioada zilei pentru ca te ajuta sa iti protejezi pielea de razele UV si de poluarea din aer. Cele mai multe fonduri de ten lichide sau pudra contin ingrediente care actioneaza ca o protectie naturala impotriva soarelui. Chiar daca pe produsul de machiaj nu este indicat daca acesta contine SPF, tot te ajuta sa iti protejezi tenul de efectele nocive ale razelor de soare.

Desigur, specialistii recomanda sa folosesti zilnic crema cu protectie solara. Motivul principal al imbatranirii premature a tenului este expunerea accidentala la razele UV.

7. Mergi la un control oftalmologic

De ce ar recomanda un expert in frumusete sa mergi la un control oftalmologic? Foarte simplu. Liniile de sub ochi si ridurile din aceasta zona sunt considerate primele semne ale imbatranirii, doar ca acestea incep sa apara in jurul varstei de 20-30 de ani.

Pentru a-ti pastra tenul tanar si sanatos nu trebuie sa te incrunti, acest lucru intamplandu-se de regula din cauza vederii incetosate. Incruntatul slabeste si fibrele de elastina din jurul ochilor. Asa ca, fa-ti o programare la control pentru a afla daca ai sau nu nevoie de ochelari de vedere.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare