Pentru ea

#machiaj #pudra #farduri #sfaturi machiaj #primer

6 trucuri care te ajuta sa iti mentii fardul pe pleoape intreaga zi

Fardul de pleoape este cel care da cele mai mari batai de cap femeilor. Daca nu este aplicat corect, acesta poate distruge intregul machiaj si iti poate da un aspect inestetic si neingrijit. Iata cateva trucuri care te vor ajuta sa iti mentii fardul de pleoape si sa ai un machiaj impecabil intreaga zi:


1. Foloseste un primer

Inainte de a aplica fardul de pleoape este foarte important sa aplici un primer, care nu va mai lasa ca fardul sa se intinda sa se stranga si sa iti dea un aspect inestetic. Daca nu ai un primer, poti folosi si fondul de ten ca baza insa primerul este mult mai eficient in mentinerea si rezistenta fardului pe pleoape.


2. Evita cremele pentru ochi

Desi makeup artistii recomanda inainte de aplicarea machiajului folosirea cremelor hidratante, acestia spun ca nu este bine totusi sa utilizezi si cremele de ochi. Chiar si cea mai delicata crema aplicata in aceasta zona extrem de sensibila poate sa iti strice machiajul si sa ii dea un aspect nedorit.


3. Alege fardurile pudra

Daca vrei ca fardul sa iti reziste pe pleoape intreaga zi, trebuie sa fii atenta si la textura lui. Daca alegi un fard cremos, acesta va avea tendinta sa se stranga, mai ales daca nu ai aplicat inainte o baza. Cele mai bune farduri de pleoape sunt cele pudra, care intra in piele si le poti aplica in straturi succesive, cu o pensula plata.


4. Foloseste pudra translucida

Un alt truc pe care il folosesc make-up artistii pentru ca fardul de ochi sa reziste este pudra translucida, pe care o aplica intr-un strat subtire deasupra machiajului. Pudra translucida are rolul de a fixa machiajul si de a mentine sebumul sub control.


5. Ai grija cum aplici fardur pe pleoape

Pentru ca fardul sa reziste pe pleoape, trebuie sa ai grija si la modul in care il aplici. Foloseste doar instrumente adecvate, precum pensule. Nu iti aplica fardul de pleoape cu degetele si nu face combinatii de texturi. Nu folosi un fard crema si unul pudra peste.


6. Indeparteaza excesul

Dupa ce ai aplicat baza, foloseste un servetel pentru a indeparta excesul si pentru ca aceasta sa intre mai bine in piele. Apoi, fixeaza machiajul pleoapelor cu un strat de pudra compacta sau un fard intr-o nuanta apropiata pielii, apoi aplica fardul de pleoape si foloseste din nou servetelul pentru a indeparta execesul de fard.

Sursa foto: beautyramp.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului