Pentru ea

#trucuri vestimentare #trucuri #stil vestimentar #cumparare haine #test sifonare #verificare haine

6 trucuri care te ajuta sa iti cumperi hainele care te avantajeaza

Cu siguranta te-ai confruntat macar o data cu situatia in care ti-ai cumparat o tinuta care ti s-a parut perfecta cand ai probat-o in magazin, insa, cand ai ajuns acasa, ti-ai dat seama ca, de fapt, nu te avantajeaza sau are defecte ori nu ti se potriveste culoarea. Iata cateva trucuri si sfaturi care te pot ajuta sa iti achizitionezi hainele perfecte pentru tine si pe care sa le porti cu placere:


1. Citeste instructiunile de pe eticheta

Cand iti cumperi o haina noua trebuie sa acorzi o mare atentie si materialului din care este confectionat. Poti avea alergie la anumite texturi sau unele haine pot necesita o ingrijire mai mare. Unele nu trebuie spalate la masina, altele sunt dintr-un material care se calca destul de greu. Acesti factori conteaza foarte mult atunci cand iti cumperi o tinuta noua, deoarece acestia te pot face sa lasi uitate aceste haine in dulap.


2. Fa un test de sifonare

Pentru a-ti da seama de rezistenta hainelor si de gradul lor de sifonare, fa-le un test inainte de a le cumpara. Ia materialul si strange-l in mana pentru cateva secunde. Daca materialul se increteste, ar trebui sa renunti la aceasta achizitie, deoarece se va sifona rapid, ceea ce poate fi deranjant pentru tine, mai ales daca adopti in general o tinuta office.


3. Combina produsul cu alte tinute

Pentru a-ti da seama de aspectul real al produsului pe care vrei sa il cumperi este important sa il combini si cu alte tinute. De exemplu, daca vrei sa iti cumperi o bluza eleganta, trebuie sa o combini cu o pereche de pantaloni eleganti si pantofi cu toc. Daca esti incaltata in tensi si niste blugi mai vechi, cu siguranta nu iti vei da seama daca acea bluza ti se potriveste.


4. Fa un tur mental al hainelor din dulapul tau

Inainte de a-ti cumpara o tinuta noua, asigura-te ca nu mai ai un produs similar in dulapul tau sau daca acesta se potriveste si cu celelalte haine.


5. Verifica si partea din spate

Multe dintre haine iti pot veni perfect daca le privesti doar din fata, de aceea este important sa verifici si partea din spate si sa te asiguri ca vine bine si ca nu are defecte.


6. Priveste produsul si la lumina naturala

De multe ori, iluminatul din cabina de proba iti poate schimba perceptia asupra hainelor. Aceasta lumina poate modifica culoarea hainelor. De asemenea, si oglinzile pot da un aspect inselator asupra hainelor. Priveste tinuta in oglinzile din afara magazinului care iti pot oferi o perspectiva mult mai reala asupra produsului.

Sursa foto: womansday.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare