Pentru ea

#asortare haine #tinute #haine

5 reguli de asortare a hainelor pentru o tinuta de invidiat

Pentru a te bucura de tinute de invidiat, nu ai nevoie de o garderoba vasta sau de articole foarte scumpe. Poti construi outfituri cool si moderne cu orice piesa vestimentara, atata timp cat o asortezi corect. In acest fel, tinuta va stilata si te va avantaja, fara prea mari eforturi.

Combinarea corecta a hainelor poate sa fie o provocare, de aceea te poti intreba cum asortezi o jacheta din denim la orice tinuta sau ce incaltari sunt potrivite pentru o rochie-camasa. In acest articol, iti punem la dispozitie reguli de asortare a hainelor pentru o tinuta fara cusur!

Asorteaza hainele in functie de culori

Pentru a nu da gres cu tinutele pe care le porti, merita sa tii cont de roata culorilor. Astfel, trebuie sa stii ca exista trei tipuri de nuante - primare, secundare si tertiare, pe care le poti asorta armonios cand vine vorba despre haine. Retine si ca nuantele calde sunt toate cele de la rosu si galben, pana la verde deschis, iar culorile reci, de la violet si albastru, catre verde inchis.

Atunci cand cunosti roata culorilor, vei stii ca poti sa asortezi nuantele care se afla una langa cealalta. De pilda, culoarea oranj arata excelent alaturi de rosu si galben. Poti sa porti o camasa rosie, pantaloni galbeni si o geanta oranj, fara sa dai gres. Totodata, non-culorile, precum alb si negru, se pot asorta cu orice culoare.

Vrei sa porti un articol vestimentar multicolor? Alege pentru restul outfitului piese uni, pentru a nu aglomera tinuta.

Daca te intrebi cum asortezi o jacheta din denim la orice tinuta secretul este sa tii cont de lungimea si de culoarea acesteia. O jacheta albastra cu o croiala clasica este extrem de practica si de versatila in timp ce denimul negru va  conferi o nota cool tinutelor elegante, jeansilor albi sau rochiilor in culori puternice.

Asorteaza hainele in functie de imprimeu

Hainele trebuie sa fie asortate corespunzator si in functie de imprimeul lor. In caz contrar, vei purta o tinuta incarcata, care atrage atentia in sens negativ. Pentru a dovedi ca ai stil, formeaza outfitul in jurul piesei cu imprimeu. Porti o rochie cu imprimeu floral? Alege incaltamintea si geanta in nuante neutre precum bej, nude, alb sau negru.

In situatia unei camasi cu imprimeu, aceasta se potriveste cu fusta sau pantaloni in croieli clasice, in negru sau alb. Mai mult, nu uita ca imprimeurile pe care le porti te pot avantaja sau din contra. Tine cont de silueta ta! Pentru a crea senzatia de volum, opteaza pentru imprimeurile mari, iar daca vrei sa pari mai inalta, nu ezita sa porti articole cu dungi verticale.

Asorteaza hainele in functie de croiala

Si croiala este extrem de importanta pentru a construi tinute impecabile, care sa-ti ascunda defectele si sa-ti evidentieze calitatile. Atunci cand porti o bluza sau un tricou larg, contrabalanseaza cu fuste creion sau pantaloni drepti pentru partea inferioara a corpului.

In sens opus, daca porti pantaloni sau jeansi largi, alege bluze mulate. Hainele largi atat in partea inferioara, cat si in cea superioara a corpului iti ascund silueta si iti adauga involuntar cateva kilograme in plus.

Asorteaza hainele in functie de textura

Atunci cand vrei sa porti o tinuta formata din piese confectionate materiale diferite, este indicat sa folosesti texturi similare. De exemplu, hainele groase nu arata prea bine in combinatie cu cele subtiri si vaporoase, de vara. Evita sa porti pulovere din lana cu fuste din matase sau esarfe vaporoase in combinatie cu paltoane.

Asorteaza hainele in functie de lungime

Ca sa pastrezi proportiile, alege tinuta potrivita si in functie de lungimea articolelor vestimentare. Vei obtine o tinuta perfecta, fara sa creezi impresia unor picioare scurte sau a unui trunchi mai lung. Daca iti doresti sa porti fuste sau pantaloni cu talie inalta, asorteaza-le cu bluze pe care sa le introduci inauntru si cu o jacheta care sa nu depaseasca linia taliei.

Esti mica de inaltime? Evita sa porti topuri care iti depasesc linia soldului sau fuste prea lungi, care iti acopera in intregime picioarele.

Nu uita de aceste reguli simple, cu ajutorul carora sa arati perfect, indiferent de tinuta pe care o porti.

Sursa foto: unsplash.com/

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare