Pentru ea

#probleme #moda #garderoba #jeansi #celulita #slabit #candidoza #reflux gastroesofagian

5 motive pentru care trebuie sa scapi de jeansii skinny

Jeansii skinny se mentin in tendinte de cateva sezoane bune si sunt nelipsiti din garderobele domnisoarelor si doamnelor care respecta moda. Oricat de mult ti-ar placea blugii stramti, este bine sa stii ca exista cateva motive serioase pentru a renunta la ei.

Un studiu realizat in anul 2006 de retailerul american Talbots pe un esantion de 2.200 de femei cu varste cuprinse intre 35 si 65 de ani a scos la iveala detalii surprinzatoare despre modul in care reprezentantele sexului frumos inteleg utilitatea blugilor stramti.

Peste 33% dintre participantele la studiu au recunoscut ca au in garderoba personala blugi cu un numar mai mic, iar 85% au marturisit ca isi cumpara jeansi doar dupa cum arata, fara sa fie interesate de marime. In acelasi studiu se arata ca 40% dintre femei isi cumpara blugi stramti in speranta ca intr-o zi vor slabi si ii vor putea purta.

Iata de ce este bine sa renunti la jeansii stramti pe care ii ai in garderoba:
 

1 Iti amintesc mereu ca nu ai o silueta perfecta

Jeansii skinny te pot motiva sa slabesti pentru a-i putea purta, dar in acelasi timp iti amintesc de fiecare data faptul ca nu ai silueta la care visezi. In timp, iti poti pierde increderea in tine si te poti stresa din cauza ca nu slabesti. Stii deja ca stresul este unul dintre factorii care contribuie la luarea in greutate. Scapa de blugii skinny si alege pantaloni pe masura ta.

2 Iti pot provoca reflux gastroesofagian

Blugii stramti cu talie inalta iti pot provoca reflux gastroesofagian. Ai avut vreodata arsuri la stomac si nu stiai care este motivul? Ei bine, da vina pe blugi. Talia stramta contribuie la cresterea presiunii intraabdominale, fapt ce determina acidul gastric sa urce in esofag.

3 Provoaca meralgia parestezica

Suna ciudat, dar este bine sa stii ca blugii prea stramti pentru tine pot duce la dezvoltarea unei afectiuni denumite meralgie parestezica. Aceasta apare in momentul in care unul dintre nervii coapselor este comprimat constant de pantalonii stramti. Daca simti furnicaturi, amorteala si dureri la nivelul picioarelor, renunta la jeansii stramti. Purtarea lor, in ciuda semnelor clare ca nu iti fac bine, poate duce la dezvoltarea unor leziuni nervoase permanente.

4 Contribuie la dezvoltarea candidozei

Jeansii skinny pot favoriza dezvoltarea candidozei. Renunta la blugii skinny daca ai mancarimi vaginale frecvente sau secretii albicioase abundente. Hainele care permit pielii sa respire sunt mult mai comode si impiedica dezvoltarea ciupercilor si eczemelor.

 

5 Favorizeaza aparitia celulitei


Blugii skinny favorizeaza aparitia celulitei, din cauza ca pielea nu se mai oxigeneaza corespunzator. Specialistii spun ca blugii skinny ingreuneaza circulatia sangelui si, in timp, pot duce la aparitia varicelor. Iata doua motive suplimentare care ar trebui sa te convinga de faptul ca este timpul sa scapi de blugii skinny.

Desigur, este greu sa renunti la ei definitiv, mai ales daca se numara printre piesele tale vestimentare preferate, dar cel putin evita sa ii porti frecvent.

Sursa foto: denim.co.uk

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare