Pentru ea

#slaba #tinuta #haine #lucruri #rochie neagra #accesorii #pantofi #haine negre

5 lucruri care te fac mai slaba

Ai tinut o groaza de diete, ai reusit sa slabesti, insa ai acumulat la loc cateva kilograme? Te lupti in continuare cu caloriile, insa simti ca nu mai poti sa mergi mai departe? Nu totul se reduce la cure de slabit. Poti apela la mici trucuri vestimentare care sa-ti ascunda defectele si sa-ti puna in valoare trasaturile fizice.

Hainele negre

Negru este o culoare foarte iubita in moda, pentru efectul optic de micsorare a siluetei. Designerii afirma ca hainele negre sunt o investitie pe termen lung, deoarece tinuta „all black” nu se va demoda niciodata. Vedetele cunosc acest truc si pentru a nu intra in „furcile caudine” ale criticilor de moda apeleaza adesea la o tinuta neagra. Un articol vestimentar negru arata bine combinat cu orice nuanta, indiferent daca aceasta este inchisa sau deschisa.

Tips: pentru a nu arata ca o umbra, poti apela la cateva accesorii vesele - pantofi colorati, bijuterii stralucitoare, geanta din piele lacuita intr-o nuanta aprinsa.

Rochia neagra sau little black dress

Din voal, matase sau catifea, cu broderie sau cu pietre stralucitoare, rochia neagra este o piesa vestimentara importanta si de nelipsit din garderoba unei femei. In functie de tipul de silueta, exista o multime de modele de rochie care sa te puna in valoare si care sa-ti ascunda defectele. Pentru o persoana mai plinuta, cu o talie groasa, este indicat un model baby-doll pentru ca distrage atentia de la rotunjimi.

Pantalonii sau fusta cu talie inalta

Pentru a purta aceste piese vestimentare nu trebuie sa fii slaba. Croiala pantalonilor cu talie inalta, cat si a fustelor, avantajeaza femeile cu un trup mai voluptos, cu forme, conturand silueta. De asemenea, creeaza impresia de alungire a taliei cu cativa centimetri si subtiaza picioarele. Daca pantalonii sau fusta cu talie inalta ti se par prea eleganti, ataseaza o curea colorata si vei avea o tinuta super chic. La acest tip de imbracaminte, obligatoriu trebuie sa porti pantofi cu toc inalt. In partea de sus, poti purta o camasa usor stransa pe corp dintr-o matase lucioasa.

Accesorii XXL

Geanta, cerceii, colierele sau bratarile sunt accesorii la care apelam pentru a ne pune in evidenta feminitatea sau frumusetea tinutei. Insa, daca alegerea pe care o faci este una gresita, in neconcordanta cu silueta, atunci efectul pe care il ofera poate fi unul neplacut. Un accesoriu te poate face sa pari mai grasa sau mai slaba decat iti doresti, in functie de modelul pe care il alegi: forma, dimensiune, culoare etc.

Cum spunea Jacqui Ripley, autorul lucrarii  The Makeover Book, „daca esti masiva, o gentuta te face sa pari un gigant”.  Pentru a nu parea cu cateva kilograme in plus, fata de cele pe care lei ai deja, evita pe cat posibil gentile de dimensiuni reduse. Alege un model cu o dimensiune mediu spre mare.

Daca ai o fata rotunda, cu pometi foarte evidenti, cerceii lungi, nu foarte voluminosi, vor creea impresia de alungire a fetei. De asemenea, bratarile mari nu se potrivesc unei maini subtiri, ci avantajeaza persoanele cu mainile mai groase.

Parul drept si inchis la culoare

Culoarea parului si coafura evidentiaza trasaturile fetei. Totusi, nu toate putem avea aceeasi coafura si in acelasi timp sa aratam impecabil. La nivelul fetei poti masca diferite imperfectiuni daca optezi pentru o tunsoare potrivita formei fetei tale. O coafura iti poate alungi fata sau dimpotriva o poate face sa para mai rotunda.

Persoanele care au fata rotunda si obrajii proeminenti trebuie sa evite tunsorile scurte si cum mult volum, cum este bobul. Parul ondulat, cu bucle, creeaza impresia de rotunjime si volum si nu este recomandat persoanelor „bucalate”. La fel si culorile deschise la par au efect de marire. De aceea, pentru a-ti da iluzia de fata ovala este bine sa optezi pentru o nuanta cat mai inchisa, chiar negru daca se potriveste cu tipul tau de ten. Este bine sa ai parul mediu spre lung si cat mai drept, cu carare pe mijloc, care sa acopere usor obrazul. Suvitele lungi dau senzatia de alungire a fetei. Pentru a-ti face o astfel de coafura nu ai nevoie decat de o  placa de intins parul si de produse de stiling adecvate tipului tau de par.

Pantofii cu toc

O femeie incaltata cu pantofi cu toc este atragatoare, feminina si sexy. Picioarele par mai subtiri, coapsele si gambele se incordeaza, iar fundul este mai bombat. Nu degeaba o femeie cu pantofi cu toc intoarce dupa ea privirile barbatilor. Silueta este conturata frumos, iar formele voluptoase sunt puse in valoare.  

Tips: daca porti un numar mare la pantof opteaza pentru o pereche cu varful rotund, insa daca ai talpa mica evita acest gen de incaltaminte pentru ca picioarele tale vor arata ca niste butuci. Pantofii cu varf ascutit sunt considerati de designeri cei mai eleganti. Razvan Ciobanu a afirmat pentru postul de televiziune Pro TV ca pantofii cu varf ascutit revin la moda din aceasta primavara, dar acest lucru nu inseamna ca incaltarile cu varf rotund nu se mai poarta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului