Pentru ea

#palton #forme #alegere palton #modele paltoane

4 modele de paltoane pentru fiecare tip de corp

Pe langa functia sa practica, aceea de a proteja impotriva frigului de afara, paltonul indeplineste si o functie estetica, devenind un must-have in garderoba oricarei femei. Totusi, unele paltoane nu se potrivesc oricarui tip de silueta si este nevoie de cateva trucuri pentru a face alegerea potrivita.

Iata cateva modele de paltoane pentru fiecare tip de corp.


1. Paltonul pentru silueta clepsidra


Silueta clepsidra se caracterizeaza prin umeri bine conturati, solduri de aproximativ aceeasi circumferinta si o talie foarte bine definita. Pentru ca la o astfel de silueta intreaga atentie se indreapta asupra taliei, hainele vor fi alese in asa fel incat sa marcheze talia. Paltonul potrivit este unul cambrat, de lungime medie, accesorizat cu o curea lata.

 

2. Paltonul pentru silueta tip para


Femeile cu silueta tip para vor fi avantajate daca vor purta un palton cu guler mare, creand impresia ca partea superioara este mai voluminoasa. Forma dreapta a hainelor va crea echilibrul perfect intre solduri si umeri. Evita cusaturile groase, volanele si buzunarele ample.


3. Paltonul pentru silueta tip mar


Silueta tip mar este specifica persoanelor plinute, iar hainele potrivite sunt cele care subtiaza partea superioara a corpului. Pentru sezonul rece vei putea alege un palton cu imprimeuri si decolteu in V. Se recomanda alegerea culorilor inchise, iar curelele nu au ce cauta in aceasta combinatie, deoarece vor evidentia faptul ca nu ai o talie bine definita.


4. Paltonul pentru silueta androgina


O silueta androgina este cea caracterizata prin liniile drepte, adica circumferinta umerilor este egala cu cea a taliei si soldurilor. Daca iti doresti sa maschezi acest aspect, ai nevoie de haine cu volum ce sculpteaza silueta.

Paltonul care se potriveste acestui tip de silueta este cel in forma de clopot, care, desi nu subliniaza formele, va pune in valoare feminitatea printr-un guler adanc rasfrant. La capitolul cromatica se recomanda combinatiile indraznete si culorile aprinse.

O alta tendinta intalnita in acest sezon este aceea a paltonului barbatesc cu nasturi mari metalici sau imbracati in stofa.



Sursa foto: blog.elsaisaac.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului