Pentru ea

#ten #cafea #masti

3 masti cu cafea pentru un ten tanar si sanatos

Daca esti una dintre femeile care isi ingrijeste pielea cu produse naturale, aceste masti sunt perfecte pentru tine. Mai ales acum cand toate saloanele de infrumusetare sunt inchise din cauza pandemiei de coronavirus.

Un mare avantaj este ca le poti prepara acasa, deoarce ingredientele de care ai nevoie cu siguranta le gasesti in bucataria ta.

Masca cu cafea, zahar si bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu are numeroase avantaje pentru ten, deoarece il curata bine, indeparteaza sebumul si ajuta la inchiderea porilor. Zaharul, cafeaua si bicarbonatul sunt o combinatie perfecta datorita texturii sale si acest lucru il va face sa fie un foarte exfoliant natural.

Ingrediente:

  • 1 lingurita de cafea instant
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingurita de bicarbonat

Mod de preparare:

Combina toate ingredientele intr-un bol cu putina apa pana obtii un fel de pasta. Aplica-o pe gat si fata, bine curatate. Lasa masca sa actioneze si 20 de minute, apoi indeparteaz-o cu multa apa. Usca fata si apoi da-ti cu o creme hidratanta sau un ulei, la alegere.

Masca cu cafea, zahar, miere si ulei de masline

Zaharul este un ingredient excelent pentru mastile facute acasa, deoarece elimina toate celulele moarte si favorizeaza regenerarea naturala. Si te ajuta sa ai un ten cu aspect mult mai frumos si tanar. Cofeina, pe de alta parte, stimuleaza circulatia sangelui si reduce zonele rosii si inflamate. Uleiul de masline iti ofera un numar mare de vitamine care iti lasa pielea sanatoasa, hidratata si proaspata. Mierea, de asemenea, ofera hidratare si catifelare.

Ingrediente:

  • 1 lingura de cafea instant
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingura de miere
  • 1 lingura de ulei de masline.

Mod de preparare:

Amesteca toate ingredientele intr-un bol pana obtii o pasta omogena. Apoi aplica pe fata si gat foarte bine curatate, prin miscari circulare. Lasa masca sa se odihneasca pana se usuca si curat-o cu multa apa. Usuca bine fata si aplica o crema.

Masca cu cafea, miere si iaurt

Aceste trei ingrediente iti vor transforma tenul lipsita de viata intr-unul fresh si hidratat.  Combinatia dintre aceste trei ingrediente elimina celulele moarte rapid si eficient. Cafeaua si iaurtul au proprietati antioxidante care combat petele si ridurile. Mierea are proprietati antibacteriene care iti protejeaza pielea de orice infectie cauzata de bacterii si, in acelasi timp, catifeleaza pielea.

Ingrediente:

  • 1 lingura de cafea instant
  • 1 lingura de miere organica (de preferinta) sau normala
  • 1 lingura de iaurt simplu.

Mod de preparare:

Amesteca toate ingredientele intr-un bol pana se o pasta omogena. Aplica masca pe fata si pe gat. Las-o sa actioneze 20 de minute si clateste cu multa apa. Dupa ce speli masca aplica o crema hidratanta.

Dupa cum vezi, aceste trei masti sunt foarte usor de preparat, iar ingredientele le gasesti in orice bucatarie.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului