Pentru ea

# tinuta stil # cum sa ai stil #tendinte 2015 #designeri celebri #cum sa te imbraci

5 sfaturi de stil care te transforma intr-o diva

A avea stil inseamna a reusi sa obtii un echilibru intre personalitatea ta si felul in care te imbraci, sa faci mereu alegerile corecte, fara ca acest lucru sa insemne ca esti "la moda". O femeie cu stil este o persoana care nu cade in capcana tinutelor copiate din reviste, fiind o persoana care se cunoaste suficient de bine incat sa stie ce i se potriveste si ce nu si se comporta ca atare. Iata care sunt cele 5 reguli de aur ale stilului:

1. Moda nu dicteaza, ci sugereaza 

Chiar daca este la moda o culoare neon, nu inseamna ca acest lucru trebuie sa se regaseasca in garderoba ta in mod automat. De asemenea, daca se poarta jeansii skinny, iar tie iti sta bine in cei drepti, nu inseamna ca trebuie sa te sacrifici de dragul modei. Mai mult, putem merge chiar mai departe. A avea in dressing o piesa de vestimentatie semnata de un designer celebru nu iti confera in mod automat si obligatoriu statutul de persoana stilata. 

2. Mai putin inseamna mai mult 

Ca si in alte domenii, tinutele mai simple sunt mult mai interesante decat cele supraincarcate. Degeaba ai accesoriile potrivite daca ai decis sa ti le pui pe toate pe tine, odata. Fii discreta, eleganta, atrage atentia cu ceea ce sugerezi prin tinuta ta, nu cu cat de bogata este aceasta. 

3. Nu copia! 

Daca prietena ta cea mai buna a adoptat un stil tomboy, nu inseamna ca si tie iti va sta bine. Este, daca vrei, ca si in cazul parfumurilor, o alegere ce tine de prea multe lucruri unice ale personalitatii tale astfel incat este practic imposibil sa copiezi un stil si sa ti se potriveasca perfect. Daca intr-o revista vezi o rochie care iti place, nu inseamna ca iti va veni perfect. Incearca mai multe stiluri, ori de cate ori este nevoie si adopta ce ti se potriveste cu adevarat. 

4. Poti avea mai multe stiluri, nu e interzis

Exista ideea preconceputa ca ar trebui sa ne gasim un singur stil si sa ramanem cu el. Nu este chiar asa. Femeia de azi poate fi versatila, poate fi in fiecare zi alta, reinventata. Important este ca aparitiile sa fie unele elegante, cu bun simt, indiferent de stilul adoptat. Cand stii ca ai reusit? Atunci cand esti o aparitie placuta, in ansamblu, fara ca tinuta ta sa fie analizata din cap pana in picioare. 

5. Varsta isi spune cuvantul 

La 20 de ani ne imbracam ca la 20 de ani. La 30, ca la 30 si la 50, ca la 50. Nu inseamna ca trebuie sa "imbatranim" vestimentar, ci doar sa ne adaptam garderoba in conformitate cu varsta. Alege hainele care te fac sa vibrezi, nu cele care iti amintesc de tineretea zbuciumata. Fusta mini de la 20 de ani, nu mai este potrivita la 35, insa poti gasi alte variante sa ai o aparitie seducatoare. 

Succes! 

Fotografii: Hepta
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare