Machiaj & Cosmetica

#dermatolog #iarna #piele uscata

Sfaturi de la dermatologi pentru pielea uscata iarna

Iarna este anotimpul care iti solicita pielea cel mai mult. frigul si vantul pot usca rapid pielea si pot provoca iritatii si senzatii de mancarime.

Combinatia dintre aerul uscat din interior si aerul rece de afara afecteaza puternic pielea.

machiajul aplicat pe o piele uscata o poate irita si mai mult. Daca vrei sa ai un look proaspat in aceasta iarna, incepi cu ingrijirea pielii uscate.

Daca iti ingrijesti pielea corespunzator, vei putea renunta la o parte din produsele scumpe folosite la vindecarea si ascunderea imperfectiunilor.

Afla sfaturile dermatologilor pentru o piele hidratata si supla in sezonul rece.

 

1  Hidratarea pielii

 

Dermatologul american Peter Helton,  este un adept al hidratarii pielii din interior.  Bea cel putin opt pahare de apa pe zi pentru a-ti hidrata pielea si pentru a elimina toxicele din corp.

Desi cremele hidratante au un efect benefic asupra pielii, ele nu sunt solutia ideala. Reactia corpului la agentii de hidratare poate fi diferita de la caz la caz, insa atunci cand corpul crede ca o anumita nevoie este satisfacuta, inceteaza protectia naturala.

Hidratatea pielii poate fi comparata cu consumul de cafea, care creste productia de adrenalina si iti da energie. Daca bei zilnic cafea, corpul tau va produce din ce in ce mai putina adrenalina, pana ajungi in situatia sa nu te poti trezi dimineata fara o cafea fierbinte.

Dupa acelasi principiu, daca pielea este hidratata extern in mod constant, corpul va ajunge sa creada ca nu mai e nevoie sa faca acest lucru in interior. Solutia cea mai buna ramane prevenirea, nu tratarea.

 

2  Evitarea chimicalelor

 

Pielea nu este pregatita pentru avalansa de substante chimice la care a fost expusa in ultimele decenii.

Detergentul de vase si vopseaua de par contin substante chimice care afecteaza pielea, dar pericolul cel mai mare il constitutie solutiile puternice de curatare.

Protejeaza-ti mainile iarna purtand manusi atunci cand pielea ar putea intra in contact cu substante chimice daunatoare.

 

3  Exfolierea

 

"Pielea uscata" poate fi deseori piele moarta, gata de eliminare. Exfolierea este un pas extrem de important in rutina cosmetica.

Straturile de piele moarta pot chiar impiedica cremele hidratante sa ajunga la celulele vii care au nevoie de hidratare. Din acest motiv, exfolierea ajuta pielea.

Cel mai simplu si natural mod de exfoliere este folosirea unui prosop ud. Odata ce pielea ta se  obisnuieste cu exfolierea regulata, poti folosi o lufa.

 

Produse eficace impotriva pielii uscate

 


Neutrogena Intense Repair Body Balm

 

Balsamul de corp Neutrogena Intense Repair ajuta la refacerea rapida a pielii uscate si elimina mancarimea.

Prin hidratare si ingrijire, balsamul Neutrogena are efectele cele mai bune atunci cand este folosit zilnic. Intra rapid in piele si te poti imbraca imediat dupa aplicare.

 

La Roche-Posay Lipikar Surgras

 

Crema de dus fara sapun Lipikar Surgar produsa de La Roche-Posay contine apa termana si unt de Karite.

Lipikar Surgras curata pielea cu delicatete si o protejeaza pe termen lung. Ingredientele cremei de dus anihileaza efectul pe care apa dura il are asupra pielii.

 

Clinique Redness Solutions Soothing Cleanser 

 

Testat impotriva alergiilor si fara niciun parfum, gelul de curatare a fetei de la Clinique ajuta la calmarea pielii rosii si a iritatiilor provocate de pielea uscata.

Chiar daca prospectul il recomanda ca potrivit pentru curatarea fetei in orice moment, acest gel de curatare nu inlocuieste complet demachiantul, dar lasa pielea hidratata si improspatata.

 

Fata si mainile sunt partile cele mai expuse uscarii pielii pe timpul iernii.

Ingrijeste-ti cu mai multa atentie mainile si fata pe timpul iernii. Buzele au si ele nevoie de protectie, sub forma balsamului de buze.

Cu putina atentie si ingrijire, poti trece iarna cu o piele frumoasa, elastica si stralucitoare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare