Machiaj & Cosmetica

#masca #facial #cosmetica #ingrijire #iarna #piele #hidratare #frig

Masti naturale pentru ingrijirea tenului iarna

Gerul iernii este din ce in ce mai naprasnic si iti vine sa stai numai in casa, la caldurica sub plapumioara pentru a te apara de frigul necrutator ce-ti bate la usa. Lucru insa greu de realizat, avand in vedere ca ai si un serviciu la care trebui sa te duci, probleme administrative de rezolvat si invitatii de onorat. In consecinta te infofolesti resemnata si dai piept cu vantul inghetat.

Insa oricat de multe haine ai pune pe tine si oricat ai incerca sa te aperi de frig, chipul tot iti ramane descoperit si tenul tau devine complet neajutorat in fata efectelor negative ale gerului. O cagula in cap nu este tocmai cea mai inspirata solutie, daca nu vrei sa fii luata drept terorista. Ce atare ce este de facut?

Ce zici sa prepari la tine acasa, unde e cald si bine, o masca naturala care sa-ti protejeze fata atunci cand da piept cu crivatul de afara? Nu este complicat deloc si nu este nevoie de un specialist dermatologic pentru a te ghida. Tot ce trebuie sa faci este sa cumperi o serie de alimente necesare si sa te pui pe lucru. Iata aici, pentru a te inspira, o lista cu 5 masti naturale simplu de preparat si foarte bune pentru hidratarea tenului.

 

Masca cu avocado

 

Masca cu avocado este foarte buna pentru tenul uscat, cu sanse foarte mari de iritatii pe timpul iernii.

Ingrediente:

• Pulpa de avocado
• Ulei de masline extra-virgin

Mod de preparare: striveste pulpa unui avocado cu o furculita si adauga un strop de ulei de masline extra-virgin. Aplica mixtura cremoasa si omogena pe fata.

La ce ajuta: Aceasta masca nutritiva ii va da pielii tale aportul necesar de vitamine, minerale, antioxidanti necesari pentru a lupta impotriva unei ierni uscate.

 

Masca cu galbenus de ou

 

Aceasta masca alcatuita dintr-un singur ingredient, si anume galbenusul de oua, este foarte buna pentru tenurile grase cu porii largi.

Ingrediente

• Un galbenus de ou

Mod de preparare: sparge un ou, separe galbenusul de albus. Pune galbenusul intr-un bol si incepe sa-l bati. Cand s-a omogenizat uniform, intinde compozitia pe fata si las-o o jumatate de ora sa actioneze, inainte sa te clatesti.

La ce ajuta: Aceasta masca iti va reimprospata tenul, eliminand astfel acea imagine de ten gras , aratandu-l mai sanatos decat inainte. Iarna, aceasta masca creeaza o bariera naturala care iti va proteja pielea de vanturile taioase si inghet. 

 

Masca cu faina de ovaz

 

Masca din faina de ovaz este un remediu sanatos pentru o piele batuta de vantul rece al iernii.

Ingrediente:

• Fulgi de ovaz
• Galbenus de oua
• Miere

Mod de preparare: Pune intr-un bol proportii egale de fulgi de ovaz, galbenus de oua si miere. Amesteca continutul pana ce se omogenizeaza. Aplica compozitia pe toata fata si las-o sa actioneze 20 minute. Clateste-te cu apa calduta.

La ce ajuta: Aceasta masca iti va reimprospata pielea si o va face mai catifelata si sanatoasa.

 

Masca cu banana

 

Daca ai un ten mixt si suferi de efectele nocive ale frigului, incearca o masca hidratanta cu banane.

Ingrediente:

• Banana
• Frisca

Mod de preparare: Zdrobeste intr-un bol o banana si amestec-o cu frisca. Aplica aceasta masca dulce pe fata si las-o sa actioneze 30 minute.

La ce ajuta: Pielea ta va fi mai catifalata, hidratata, fina la atingere. In plus, combinatia delicioasa de banane cu frica te va face sa uiti de iarna friguroasa si urata de afara.

Ai grija insa ca frisca pe care o folosesti sa fie una proaspata si nu facuta din praf sau scoasa din tub.

 

Masca pe baza de lactate

 

O masca pe baza de lactate este un mod simplu si eficient de a improspata un ten obosit.

Ingrediente:

• Iaurt natural
• Lapte batut
• Smantana

Mod de preparare: Amesteca intr-un bol iaurt, lapte batut si smantana si aplica compozitia pe fata. Ai grija insa sa eviti zona din jurul ochilor. Relaxeaza-te pentru 15-20 minute si apoi clateste-ti fata cu apa rece.

La ce ajuta: Aceasta masca iti face pielea mai catifelata si o intinereste. In plus, reface echilibrul PH-ului natural al pielii si te protejeaza de influentele negative ale aerului de iarna.

Foloseste aceste masti cu regularitate. Astfel iti vei proteja pielea si vei capata mai multa incredere in tine pentru a face fata cu brio zilelor mohorate de iarna.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare