Machiaj & Cosmetica

#sarbatori de iarna #ochi #machiaj

Make-up de sarbatori: machiajul ochilor pentru seara

Vrei sa atragi toate privirile la petrecerile de Sarbatori? Incearca un machiaj elegant pentru ochi, potrivit pentru orice ocazie speciala.

Daca te-ai plictisit de lookul natural al machiajului de zi cu zi, incearca un look elegant si senzual care iti va pune in valoare ochii si iti va completa tinuta de seara .

Machiajul de seara poate fi mai indraznet decat cel de zi, mai ales la ocaziile speciale din luna decembrie, cum sunt petrecerile de Craciun sau de Revelion.

Cel mai bun machiaj de seara necesita o atentie deosebita asupra ochilor, care sa ofere o privire senzuala si eleganta.

Iata cateva sfaturi pentru a obtine un look superb:

 

1  Pentru a obtine un look stralucitor de seara, trebuie sa incepi cu o curatare atenta a tenului si cu o crema hidratanta. Pielea hidratata este baza perfecta pentru un machiaj reusit. Daca aplici machiajul pe pielea uscata, care se descuameaza risti sa ramai cu pete inestetice pe fata.

 

2  Aplica un stat subtire de fond de ten lichid pe pleoape, care garanteaza ca fardurile vor fi fixate bine pe piele. Dupa ce l-ai aplicat pe ambele pleoape, foloseste si anticearcan in zona de sub ochi. Intinde produsul cu degetele pana cand dispare.

Alege intotdeauna fondul de ten si anticearcanul cat mai aproape de nuanta pielii tale, insa tine cont de faptul ca un produs care ti se potrivea perfect primavara va avea un aspect diferit toamna, dupa ce pielea ta a fost expusa radiatiilor solare timp indelungat.

 

3  Alege un fard de ochi in trei nuante pentru a obtine efectul cel mai spectaculos. Incepe aplicarea de la baza pleoapei inspre spranceana.

Foloseste mai intai nuanta cea mai deschisa, apoi cea de mijloc pe partea cea mai mare a pleoapei si aplica nuanta cea mai inchisa la baza arcadei. Combinatia celor trei nuante va da un aspect senzual ochilor tai.

Amesteca bine cele trei nuante in zonele in care se intalnesc. Degradeul iti va oferi un look glamour.

 

4  Dupa aplicarea fardului de ochi, creionul dermatograf iti va sublinia si mai mult ochii atunci cand este aplicat corect.

Traseaza linia cat mai aproape de radacina genelor, urmand curba naturala a ochilor tai. Incepe de la coltul din interior si ingroasa linia dupa ce ai trecut de jumatatea pleoapei si te indrepti spre coada ochiului.

Aplica creionul dermatograf si pe pleoapa inferioara, dar traseaza linia incepand de la jumatatea pleoapei, spre exterior.

Nu lasa linia perfect conturata, "sterge" foarte usor creionul cu o discheta demachianta pentru a o obtine un look mai bland, in stilul smokey eyes. Poti alege un dermatograf lichid pentru un look mai indraznet.

 

5  Pentru ocaziile cu adevarat speciale, poti crea un look extravagant adaugand un fard deschis si stralucitor in coltul interior al ochilor. Aplica acest highlighter in forma de V, incepand din partea de jos a ochiului si continuand dupa conturul coltului interior.

Un highlighter auriu sau roz iti poate scoate si mai mult in evidenta ochii, care vor fi cu adevarat luminosi.

Aplica aceeasi culoare deschisa si pe arcade, pornind de la jumatatea ochiului, inspre exterior si amesteca bine acest highlighter cu restul machiajului. Dupa ce ai terminat, vei observa ca ochii tai sunt mult mai luminosi acum.

 

6  Machiajul tau elegant de seara nu poate fi complet fara sa acorzi atentie genelor. Curbeaza-ti genele cu un aparat special si aplica mascara cu efect de volum pe genele de sus si de jos.

Acestia sunt doi pasi extrem de importanti pentru un machiaj de seara reusit, deoarece genele vor completa lookul si vor acorda ochilor definitia necesara.



Nu te grabi sa incerci acest tip de machiaj chiar inaintea unei petreceri daca nu ai multa experienta. Alege cu atentia nuantele potrivite pentru tenul tau si produsele cosmetice care iti pun cel mai mult in valoare atuurile.

Dupa ce ai exersat o data sau de mai multe ori, vei reusi sa obtii machiajul perfect pentru o petrecere eleganta de Craciun sau de Anul Nou.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului