Machiaj & Cosmetica

#machiaj #ochi #buze #sprancene

Machiaj de iarna

Machiajul recomandat de stilisti pentru sezonul toamna/iarna 2010-2011 are la baza trendul nude.

In aceasta iarna, iti poti sublinia trasaturile folosind culori tomnatice cu accente indraznete si poti apela si la stilul smokey eyes, care iti poate da un aer retro si feminin.

Machiajul nude este recomandat de stilisti femeilor care cauta un look traditional. Acest tip de machiaj tinde catre perfectiunea tenului, pe care o poti obtine folosing nuante de bej si alte culori naturale.

Pentru o ocazie speciala, poti inlocui bejul cu o combinatie de roz si maro pentru sprancene si pometi, in timp ce culoarea buzelor poate fi un rosu deschis.

Machiajul natural a fost prezent pe podium in colectiile Burberry Prorsum, Marc Jacobs, Fendi, Rag&Bone si Nina Ricci.

Fendi, Prada. Sursa foto: Becomegorgeous.com

Sprancenele se bucura de o atentie deosebita in acest sezon. Ele pot fi conturate, dar vor arata cel mai bine doar in combinatie cu un machiaj cat mai simplu. Pentru a obtine sprancenele perfecte, poti folosi creionul special pentru a intari limita superioara a acestora. 

Folosind o perie subtire, aplica fard de ochi maro, care ascunde cel mai bine imperfectiunile tenului. Periaza-ti sprancele pentru a te asigura ca fiecare fir de par sta la locul potrivit. Atunci cand acorzi o atentie deosebita sprancenelor si folosesti un creion pentru contur, stilistii recomanda sa renunti la mascara pentru gene.

Fardurile de ochi in culori tomnatice sunt cele mai cautate in acest sezon. Le poti combina cu nuante aurii, care sa ofere luminozitate machiajului tau.

Designeri precum Yves Saint Laurent si Christian Dior au folosit pentru acest sezon si culori mai indraznete, mergand pana la portocaliu.

Lanvin, Yves Saint Laurent. Sursa foto: Becomegorgeous.com

In machiajul ochilor accentul este pus, in sezonul 2010-2011, pe conturarea ochilor in defavoarea fardului de ochi.

Poti obtine un look smokey eyes reusit si in aceasta iarna, dar elementul cel mai important este creionul pentru contur.

Incepi cu un fard de pleoape negru, pentru a obtine un machiaj smokey eyes in aceasta iarna.

Aplica fardul in colturile ochilor si deasupra bazei pleoapei. Continua cu o nuanta tomnatica sau pamantie cu care acoperi intreaga pleoapa si care trebuie intinsa inclusiv peste negrul aplicat inainte deasupra pleoapei.

Foloseste un creion dermatograf negru si contureaza-ti ochii pe linia interioara a pleoapelor. Cel mai potrivit ruj pentru acest tip de machiaj este cel nude, cat mai apropiat de culoarea naturala a buzelor.

Look-ul smokey eyes a fost prezent pe podiumul designerilor Chanel, Jean Paul Gaultier si Lacoste.

In alegerea fardului de ochi te poti inspira din culorile toamnei sau poti adopta un look mai fresh, in nuante de violet inchis.

Buzele au fost un subiect controversat la prezentarea colectiilor pentru acest sezon. In timp ce designeri ca Marc Jacobs au ales un machiaj cat mai simplu si natural, rosul aprins a fost preferant in prezentarea colectiilor Karl Lagerfeld , Dolce&Gabbana si Gianfranco Ferre.

Karl Lagerfeld, Dolce & Gabbana. Sursa foto: Becomegorgeous.com

Chiar daca, pe podium, combinatia intre smokey eyes si buze rosii este des intalnita, ea nu este potrivita pentru machiajul de zi.

Pe timpul zilei, pune un accent mai mare pe buze si adopta un stil mai natural pentru ochi.  Poti folosi si un contur de buze, care trebuie sa fie in aceeasi nuanta ca rujul. Cu putina mascara poti completa look-ul pe timpul zilei, iar pentru ocaziile nocturne pune accentul pe ochi si alege un ruj nude.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului