Machiaj & Cosmetica

#epilat #zahar #ceara

Cum te poti epila cu zahar

Epilarea cu zahar este o metoda alternativa la epilarea clasica cu ceara, care ofera multe avantaje.


Folosita cu precadere in Orientul Mijlociu, epilarea cu zahar asigura o curatare mai usoara a picioarelor, substanta folosita fiind solubila.

Mai ieftina si mai putin dureroasa decat alte metode, epilarea cu zahar are un efect mai indelungat. Atunci cand parul creste din nou, este mai fin si mai putin.

Cele mai multe femei care folosesc epilarea cu zahar, prefera sa o foloseasca pentru picioare, alte zone fiind de obicei mai sensibile.

Acest procedeu este recomandat in aceleasi conditii ca si epilarea cu ceara: firul de par trebuie sa aiba o lungime de minim 0,3 cm.

 

Ingrediente

 

  • 2 cesti de zahar
  • 3 lingurite de suc de lamaie
  • un sfert de ceasca de apa

 

Mod de preparare

 

1  Adauga zaharul, sucul de lamaie si apa intr-o cratita cu pereti inalti si amesteca pana aduci amestecul la fierbere.


2  Continua sa amesteci la foc mediu. Amestecul final trebuie sa aiba o culoare maro-aurie. Descompunerea cristalelor de zahar dureaza, de obicei, intre 5 si 8 minute.


3  Cand amestecul pierde nuantele aurii si devine complet maro, ia-l de pe foc si lasa-l sa se raceasca.

 

Mod de aplicare

 

Inainte de epilarea cu zahar, pielea trebuie sa fie uscata si curata. In cazul in care pielea ta este foarte grasa, poti folosi un produs de curatare care sa contina extract de arbore de ceai .

Dupa ce amestecul s-a racit si s-a intarit, rupe o bucata si framant-o in mana, asa cum ai framanta si intinde un aluat de placinta.

Cand "ceara" devine moale, calduta si de culoarea caramelului o poti aplica pe zonele pregatite.  Aplica pasta de zahar in directia de crestere a firului de par, apoi trage rapid in sens invers.

Poti repeta procesul de mai multe ori in aceeasi zona, deoarece pasta de zahar nu irita pielea. Daca au mai ramas fire de par , poti repeta procedeul, intrucat “ceara” rece din zahar nu este iritanta.

In cazul in care preferi sa folosesti o spatula si fasii de panza pentru epilat, adauga mai multa apa in amestec in timp ce il prepari, pentru a obtine o pasta mai subtire insa asteapta pana cand se raceste si poate fi aplicat. Nu pune niciodata amestecul fierbinte pe piele.

 

Mod de curatare

 

Foloseste un prosop umed pentru a curata reziduurile. Cea mai buna cale de a elimina rapid urmele de zahar de pe pielea ta este sa faci un dus.

Spre deosebire de epilarea cu ceara, metoda pe baza de zahar elimina doar straturile de celule moarte de la suprafata pielii, astfel ca pielea ta sufera mai putin ca in cazul epilarii cu ceara.

Daca totusi pielea ta s-a iritat usor, poti aplica o lotiune hidratanta. Orice urme ar trebui sa dispara in cateva ore de la epilare.

Poti reutiliza pasta de zahar ramasa, insa, daca ai pielea sensibila, este indicat sa o prepari de fiecare data cand ai nevoie.

Odata ce incerci epilarea cu zahar, vei descoperi ca pielea ta ramane fina mai mult timp si acest procedeu iti provoaca mai putin disconfort ca epilarea cu ceara, chiar executata de un profesionist, intr-un salon de cosmetica .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului