Machiaj & Cosmetica

#frumusete #machiaj #stil

Cum se aplica genele false

Genele false nu sunt accesorii potrivite pentru machiajul zilnic, dar le poti folosit fara teama la diverse evenimente. Acesta ofera un look mai dramatic si un aspect expresiv ochilor tai. Aplicarea genelor false nu este chiar foarte usor de realizat, pentru acest lucru ai nevoie de rabdare si multa concentrare.

Iata pasii care trebuie urmati pentru a dobandi o privire invaluita in mister:

Pasul 1. Look-ul dorit

In primul rand este important sa te decizi asupra aspectului pe care ti-l doresti. Daca mergi in club, poti opta pentru gene foarte lungi si dese  insa daca, spre exemplu, esti mireasa, incearca pentru gene lungi, dar cu un aspect cat mai natural.

Pasul 2. Alege culoarea potrivita

Tot in functie de ocazie, poti alege gene in mai multe culori. Oferta este vasta si poti purta gene false incepand de la negru pentru un machiaj sofisticat, maron pentru un machiaj foarte natural, de zi, sau colorate pentru un eveniment distractiv (spre exemplu Halloween).

Pasul 3: Demachiaza-ti ochii

Indiferent ca ai fost machiata sau nu, sterge-ti tenul cu o discheta de bumbac si o crema demachianta, insistand in zona ochilor. Acest pas este necesar de urmat pentru a oferi mai multa aderenta genelor false care se lipesc mai bine pe o piele curata, lipsita de celule moarte sau resturi de machiaj.

Dupa demachiere, asteapta 10 minute, timp in care dai ragaz pielii sa respire, dupa care treci la pasul urmator.

Pasul 4: Machiaza-ti ochii

Daca vrei sa aplici fond de ten, acum este momentul. Genele false constituie ultimul pas al machiajului, dupa aplicarea fondului de ten, al fardului de obraz, al fardului de pleoape sau al creionului dermatograf (care este obligatoriu de folosit inaintea aplicarii genelor false pentru a evita discrepantele).

Pasul 5: Aplica genele false

Kitul cu gene false vine insotit de un lipici special (nu incerca un altfel de lipici) si eventual o penseta special pentru aplicarea genelor. Aplica lipiciul pe marginea genelor (partea care trebuie lipita pe pleoape) si lipeste-le cu atentie cat mai aproape de genele tale naturale, cu ajutorul pensetei si a varfurilor degetelor.  Fixeaza-le bine si asteapta 3 – 4 minute cu ochii inchisi pentru ca lipiciul sa se usuce complet.

Pasul 6: Retuseaza unde este cazul

Dupa aplicarea genelor false, mai poti contura pleoapele cu dermatograf  sau tus negru, pentru un aspect perfect.

De asemenea, daca genele iti par prea lungi, le poti ajusta lungimea cu o forfecuta, cu atentie foarte mare insa pentru a evita sa tai genele naturale.

Pasul 7: Aplica rimelul

De obicei, aplicarea genelor false nu mai necesita si aplicarea unui rimel. Daca totusi vrei un aspect mai sofisticat, da-te de 2 – 3 ori cu pensula rimelului. Nu aplica prea mult rimel, pentru ca vei incarca genele, iar munca facuta pana in acel moment nu va mai avea rezultatele dorite, produsul final fiind unul incarcat si foarte artificial.

Tips& Tricks

Genele false se indeparteaza in momentul demachierii sau se smulg usor cu doua degete.

De obicei, genele false se pot utiliza de mai multe ori – dupa ce le dai jos, sterge cu atentie genele cu un betisor igienic inmuiat in crema demachianta.

Nu aplica lipiciul pentru gene direct pe pleoape pentru ca iti poate intra in ochi si poti avea probleme oftalmologice grave.

Mai citeste si:

Cum sa stimulezi cresterea genelor

Tratamentul ochilor iritati

Smokey eyes, un machiaj cu mister

Cum sa folosesti aparatul de intors gene

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului