Machiaj & Cosmetica

#imbatranire #make-up #frumusete #machiaj

Cum sa machiezi ochii imbatraniti

Ochii sunt oglinda sufletului si, desi tu te simti ca la 20 de ani, pielea din jurul acestora dezvalui adevarata varsta. Nimic nu este imposibil pentru machiaj, asa ca, folosind cateva trucuri de frumusete , vei putea ascunde cu succes semnele inaintarii in varsta.

Pasul 1. Anticearcan si doar anticearcan

Inainte de a incepe sa iti machiezi ochii, incearca sa iti accepti defectele. Niciun produs de make-up nu va camufla complet ridurile sau liniile fine. Mai mult, folosirea nepotrivita a machiajului adanceste imperfectiunile pielii, scotandu-le in evidenta.

Pentru inceput, ai nevoie de anticearcan si numai anticearcan. Nu folosi in jurul ochilor fond de ten sau pudra. Desi esti tentata sa utilizezi o cantitate considerabila de anticearcan, rezuma-te la a acoperi usor zonele in care prezenta acestui produs este necesara, spre exemplu in zonele care prezinta pete vizibile, in raport cu restul pielii.

Acoperirea cearcanelor negre din jurul ochilor tine de precizie si tehnica. Utilizeaza o pensula plata pentru a aplica o cantitate redusa de anticearcan. Tapeaza usor, fara sa masezi sau sa freci zona rspectiva; in caz contrar, risti sa intinzi pielea delicata din jurul ochilor.

Pasul 2. Contureaza-ti sprancenele

Odata cu varsta, sprancenele devin mai subtiri. Acesta este rezultatul pensarii repetate sau a modelarii cu ceara. In plus, culoarea dispare, iar ochii nu mai sunt conturati corespunzator.

Cea mai sigura solutie pentru a recapara forma si culorea este tratamentul cosmetic profesionist – vopseste-ti sprancenele. Astfel nu va trebui sa iti refaci lookul in fiecare dimneata, culoarea isi va mentine intensitatea iar rezultatul va consta intr-un aspect cat mai natural, in comparatie cu creionul sau pudra pentru sprancene .

Atentie! Cu cat vopsesti sprancenele mai mult, cu atat acestea devin mai fragile . Repeta aceasta operatiune doar o data pe luna. Dupa ce le-ai vopsit, contureaza-le, daca mai este nevoie, cu un creion pentru sporancene, pentru a umple spatiile dintre firele de par. Daca sprancenele tale sunt foarte rare, atunci aplica, inainte de creion, o pudra maronie.

Pasul 3. Evidentiaza-ti genele

Ca si in cazul sprancenelor, genele se subtiaza si isi pierd din culoare. Daca genele tale nu sunt prea fragile, vopseste-le la salon. De asemenea, ca sa iti scoti ochii in evidenta, opteaza pentru mascara. Atunci cand aplici rimelul, axeaza-te pe baza genelor. In caz contrar, acestea vor arata neingrijite si mult prea greoaie pentru chipul tau.

Aplica mascara la baza genelor, apoi contureaza usor varfurile. Atunci cand inaintezi in varsta, trebuie sa te concentrezi mai mult la conturarea ochilor. Utilizeaza un rimel cu o consistenta generoasa, pentru ca iti va lumina instantaneu privirea.

Pasul 4. Ascunde ridurile pleoapelor

Daca esti una dintre norocoasele a carei pleoape contin destule uleiuri naturale si in consecinta, nu sufera de riduri acute, atunci poti utiliza aproape orice tip de fard. Majoritatea femeilor insa experimenteaza pleoapele uscate si ridate, aunci cand inainteaza in varsta. Pentru a-ti ascunde defectele, opteaza pentru nuante si texturi matasoase, fine, ocolind insa culorile stralucitoare si sclipitoare, care atrag atentia supra ridurilor. Daca pleoapa ta este foarte uscata, opteaza pentru nuantele mate.

Citeste si:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare