Machiaj & Cosmetica

#cum sa #unghii #frantuzeasca #french #manichiura #manichiura french #manichiura frantuzeasca

Cum sa iti faci manichiura frantuzeasca

Manichiura frantuzeasca inspira rafinament, simplitate si bun gust. Specialistii in moda afirma ca aceasta nu se va demoda niciodata. Se poate asorta cu usurinta la orice tinuta si poate fi realizata de orice femeie. Avand in vedere aceste aspecte, ti-am pregatit cateva sfaturi care te vor ajuta sa iti faci singura.

De ce ai nevoie?

Pentru a realiza o astfel de manichiura ai nevoie de urmatoarele ustensile:

  • O pila
  • Ulei pentru (sau ulei de masline)
  • Betisoare de (pentru impins cuticulele)
  • Un pentru baza
  • Un lac de unghii intr-o culoare cat mai naturala (tonurile de bej sau roz sunt cele mai indicate)
  • Un lac de unghii alb
  • Un luciu de unghii
  • Dizolvant de unghii (fara acetona)
  • O crema pentru maini si unghii.

In primul rand, atunci cand te hotarasti sa iti faci manichiura, acorda-ti timpul necesar. Altfel, vei face totul in graba, vei fi nevoita sa sari peste pasi importanti, iar rezultatul final nu va fi cel dorit.

 

1. Foloseste dizolvantul pentru a indeparta de pe unghii orice urma de lac, oja sau alte resturi

 

Ai grija ca dizolvantul sa nu contina acetona pentru ca aceasta usuca si le da un aspect urat. Este indicat ca solutia de curatat sa contina aloe vera sau vitamina E pentru a le proteja si hidrata in profunzime.

2. Aplica uleiul de cuticule pe fiecare unghie si apoi maseaza-le usor

Acesta are rolul de a inmuia cuticulele si de a usura indepartarea sau impingerea lor. In cazul in care nu ai la indemana un astfel de produs, poti folosi cu incredere uleiul de masline – acesta are acelasi efect.

3. Pileste unghiile si da-le forma dorita

Este foarte important sa retii faptul ca unghiile trebuie pilite intr-o singura directie pentru a evita exfolierea lor. La final, pileste perpendicular cu lungimea unghiei pentru a indeparta eventualele urme ramase.

4. Indeparteaza-ti cuticulele cu ajutorul betisoarelor de portocal

Acestea pot fi gasite in magazinele specializate sau in saloane, dupa ce ai tinut mainile intr-un bol cu apa calduta si mai apoi le-ai dat cu crema.  Evita sa tai cuticulele pentru ca acestea au rolul de a proteja unghia. Impingerea lor este mult mai benefica si te fereste de diverse taieturi, zgarieturi sau, mai rau de atat, de infectii.

5. Spala-te cu apa calda

Dupa ce ai indepartat cuticulele, spala-te pe maini cu apa calda si eventual curata unghiile cu o perie moale. Dupa ce te-ai uscat, sterge unghiile cu putin dizolvant pentru a indeparta urmele de ulei de cuticule sau crema de maini.

6. Stratul de baza

Aplica un strat de lac de unghii ca baza. Acesta are rolul de a impiedica oja sa pigmenteze culoarea naturala a unghiei  si sa o fereasca pe aceasta de  ingalbenire.

7. Aplicarea ojei albe

Aplica oja alba pe varful unghiei, dar numai dupa ce te-ai asigurat ca lacul de baza s-a uscat. Daca iti tremura mana si nu poti trasa o linie precisa, foloseste-te de benzile adezive speciale pentru manichiura french . Acestea se gasesc in comert si costa in jur de 5 ron setul.

8. Aplicarea finala a ojei

Dpa ce ai aplicat culoarea alb pe varfurile unghiilor, este timpul sa aplici oja in nuante de crem, bej sau roz.  Dupa ce aceasta s-a uscat, aplica luciul de unghii. Acesta are rolul de a conferi un luciu aparte unghiei dar si de a mari durata de viata a manichiurii tale.

Tips:

Daca te-ai murdarit de oja, te poti sterge cu multa atentie cu ajutorul unui betisor igienic inmuiat in putin dizolvant de unghii.

Sursa foto: consiglibenessere.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului