Machiaj & Cosmetica

#curbare #alungire #volum #nuanta #privire #gene #ochi #mascara #rimel

Alege rimelul potrivit pentru genele tale

Printr-un simplu gest, rimelul potrivit poate sa-ti intensifice privirea, sa-ti alungeasca si sa-ti indeseasca genele. Pentru foarte multe femei, mascara este produsul cel mai important din trusa cosmetica. Iata cateva sfaturi despre ce produs trebuie sa folosesti in functie de efectul pe care ti-l doresti. De asemenea, vei gasi sfaturi utile despre utilizarea corecta a rimelului.

Rimel care confera volum

Rimelul pentru volum are rolul de a indesi genele, de aceea este recomandat in special persoanele care nu au fost inzestrate de la mama natura cu gene stufoase. Acesta are proprietati de amplificare a volumului daca este utilizat prin miscarea zig-zag. In general, produsele mascara pentru volum au ca ingredient ceara de albine cu un polimer special de intarire, pentru a crea volum si pentru a fixa rimelul.

Exemplu: Rimel Volum Express Turbo Boost Maybelline bazat pe o formula exclusiva Plumping Gel. Contine o periuta "anti-incarcare" pentru a conferi mai mult volum genelor si pentru a intensifica privirea. Este un produs testat oftalmologic, de aceea este indicat si persoanelor cu ochi sensibili sau care poarta lentile de contact. Pret: 15 lei

Rimel care curbeaza genele

Acesta este un produs cosmetic creat special pentru a ridica si curba genele de la radacina pana la varfuri. Cu ajutorul unei periute curbate, genele sunt modelate pentru a lua forma dorita. Pentru a creea acest efect, rimelurile au printre ingredientele folosite ceara care ridica si intareste genele. Este un produs recomandat persoanelor cu gene foarte lungi pentru ca le curbeaza foarte usor.

Tips: pune un servetel sau o discheta pentru demachiat pe pleoapa superioara pentru a-ti permite sa rimelezi genele fara teama ca te vei murdari (astfel, genele vor fi ridicate puternic pentru a se curba).

Exemplu:
Sexy Curves Mascara de la Rimmel curbeaza genele in profunzime. Datorita periei unice Triple Plump Brush, in forma curba, genele i-au forma dorita. Acest aplicator exclusiv are o silueta perfecta de clepsidra, modelata in asa fel incat sa curbeze genele atat la suprafata, cat si in interior. In timp ce peria se curbeaza de-a lungul genelor tale, textura cremoasa, bogata a mascarei amplifica spectaculos volumul si curbura acestora. Pret: 25 lei

Rimel care vibreaza

Ultima moda in ceea ce priveste mascara este o inventie high tech: rimelul cu vibratii. Acest produs cosmetic se bazeaza pe un principiu modern de periere a genelor. Periuta are un minimotor (cu baterii) care rimeleaza genele in momentul in care apesi un buton. Astfel, se produc cateva mii de oscilatii pe minut care inlocuiesc miscarea in zig-zag pe care o facem in mod obisnuit cu un rimel clasic.

Exemplu: Oscilation, de la Lancome, este un rimel creat special pentru a ajuta femeile sa se rimeleze mai usor. Peria cu vibratii se mentine timp de cateva secunde (6-7) la fiecare ochi. Acesta aplica produs in mod egal pe fiecare acasa .ro/geana" title="geana">geana , fara a incarca foarte tare intr-o anumita zona. Pentru a obtine volum, miscarea se repeta de mai multe ori. Pret: 150 lei

Rimel care alungeste genele


Pentru a da impresia de gene lungi, producatorii de cosmetice au creat rimelul pentru alungire. Acesta este inspirat din tehnica coafurilor, a extensiilor capilare care alungesc parul. S-au introdus astfel „gene artificiale” sub forma unor fibre keratinice care creeaza un efect de alungire si implicit de volum. Rimelul nu se scutura si nu lipeste genele intre ele.

Tips: Pentru ca genele tale sa nu fie incarcate si sa para naturale, foloseste o periuta speciala, care sa ti le separe.

Exemplu: Yves Saint Laurent este un rimel care alungeste si separa genele. Intensitatea privirii este amplificata de fibrele de nylon care confera si efect de volum. Pret: 110 lei

Rimel care rezista la apa

In principiu, mascara rezistenta la apa este bazata pe polimeri fixatori, substante care reduc tensiunea lichidelor. Rolul sau este acela de a putea fi folosit in conditii de umiditate: lacrimi, transpiratie, ploaie sau apa. De aceea este folosit cu precadere de vedetele de televiziune, in special de actrite, pentru a avea intotdeauna un machiaj impecabil.

Exemplu: Definitif Waterproof de la Carlo di Roma, datorita proprietatilor sale filmogene, acopera perfect genele, conferind un plus de expresivitate privirii si o fixare de lunga durata, rezistenta la agentii externi. Pret: 16 lei

Rimel care coloreaza genele


Albastru, vede, maro si chiar purpuriu... paleta de culori este imbogatita considerabil cu trecerea anilor. Un rimel colorat il alegem in functie de culoarea ochilor, dar si de efectul pe care il dorim. Clasicul rimel negru confera genelor volum si alungire. Negru este o culoare neutra care da stralucire indiferent de nuanta ochilor. Totusi, este o nuanta si foarte rece.

  • Ochii verzi sunt pusi in valoare de o mascara purpurie, violet sau verde;
  • Ochii albastri – mascara brun, albastru marin, violet;
  • Ochii caprui sau negri – albastru, verde sau brun.

Exemplu: Mascara be Connected de la Miss Sporty nu incarca genele, iar culoarea nu se intinde. Pret: 10 lei

Cum se aplica mascara

Aplica o cantitate mica de produs pe varfurile genelor pleoapei superioare. Apoi, intinde mascara cu ajutorul periutei, de la radacina pana la varfuri. Scopul este acela de a ridica si curba genele pentru a da impresia de volum. Miscarea periutei trebuie sa se faca in zig zag, dinspre interior spre exterior. Pentru a ajuta genele sa se curbeze mai usor, tine-le ridicate cu periuta, timp de cateva secunde.

Cu ajutorul unui betisor igienic indeparteaza resturile de mascara si separa genele, in cazul in care s-au lipit. Asteapta mai intai cateva secunde ca rimelul sa se usuce si sa nu se intinda in jurul ochilor.

Daca ai impresia ca ti-ai aplicat prea multa mascara, o tehnica simpla consta in plasarea unei batiste intre pleoape, intre genele superioare si cele inferioare, dupa care inchizi ochii. Este un gest care se face in mod deosebit in momentul in care ti-ai aplicat in exces ruj pe buze. Atentie, aceasta procedura se face foarte repede, pana ca rimelul sa se usuce.

Daca esti obosita, evita sa folosesti o cantitate mare de mascara si opteaza mai degraba pentru o nuanta mai dulce (maron). De asemenea, daca ai cearcane evita sa aplici acest produs pe genele inferioare.

Pentru a obtine o privire de caprioara, insista asupra coltului exterior al ochiului.

Pentru o privire luminoasa, aplica prima data un strat negru, apoi putina mascara colorata la varful genelor.

Tips: Daca rimelul s-a uscat (lichidul s-a ingrosat), introdu-l timp de cateva secunde in apa calda . Inchis, bineinteles!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului