Machiaj & Cosmetica

# unghii perfecte #unghii

Unghii perfecte: Cum sa le obtii de acasa?

Ti-ai petrecut toata saptamana la serviciu si nu ai reusit sa ajungi la manichiurista? Stim cat de greu este sa iti faci loc pentru tine, cand timpul trece atat de repede.

Pentru momentele in care nu ai timp sau bani pentru o programare la salon, iti poti face ritualul de infrumusetare a unghiilor din confortul propriei locuinte. Pentru a te ajuta sa obtii efectul de salon, am adunat cateva informatii despre unghiute fara cusur facute acasa.

Asigura-te ca ai produsele necesare si ca acestea sunt de calitate buna. Daca nu stii de unde sa incepi poti da un search pe Internet si sa te orientezi spre diferite magazine online, de exemplu: Rosalind.

 

1. Curata unghiile si indeparteaza cuticulele

Chiar daca nu ai nici gel, nici oja semi si nici macar oja clasica pe unghiute, curatarea si degresarea te ajuta sa obtii o suprafata fara sebum, care este ideala mai ales daca vrei sa iti aplici un lac pe unghii.

 

2. Taie si uniformizeaza unghiile

Daca ai unele unghii mai lungi si altele mai scurte, foloseste o forfecuta speciala pentru indreptarea si scurtarea unghiilor, astfel incat sa ajungi la o lungime exacta pentru toate unghiile.

 

3. Inmoaie cuticulele in apa calda

Apa calda va clati praful de la pilire si indreptare si iti va inmuia cuticulele, astfel incat sa le poti impinge sau taia cu usurinta. Nu trebuie sa insisti foarte mult cu forfecuta pe cuticula, este suficient sa tai ceea ce este vizibil si inestetic. Nu iti doresti rani si sangerari, in locul unei cuticule frumos modelata.

 

4. Aplica un strat de baza

Poti incerca baza Rosalind, pentru un aspect fara denivelari. Daca preferi baza clasica trebuie sa ai grija deoarece aceasta poate lasa denivelari, spre deosebire de bazele pentru oje semipermanente. Corecteaza intotdeauna denivelarile inainte de a adauga culoarea.

 

5. Aplica doua straturi de culoare

Primul strat de culoare trebuie aplicat foarte, foarte subtire, iar al doilea strat trebuie aplicat putin mai consistent - aplica doar doua straturi, nu mai multe, deoarece unghia va arata incarcata. Inainte de a aplica al doilea strat, primul trebuie sa fie complet uscat.

 

6. Finalizeaza manichiura

Este timpul pentru Top Coat. Adauga o cantitate mica de Top Coat si polimerizeaza (la semi si gel) sau asteapta sa se usuce in cazul manichiurii clasice.

 

7. Hidrateaza

Maseaza cuticulele cu ulei pentru cuticule si unghiutele tale sunt gata.

Cum sa reziste manichiura mai mult?

Alege nuante metalice sau cu particule de sclipici: acestea contin minerale aderente care fac nuantele sa reziste mai mult pe unghie

Periaza un strat foarte subtire si un al doilea strat consistent, dar nu gros.

Aplica Top Coat la 5 minute dupa ce ai terminat unghiile, pentru ca lacul sa aiba timp sa se raceasca ( pentru semi si gel) sau sa fie complet uscat in cazul manichiurii clasice.

Dupa ce ai aplicat Top Coat nu baga mana in apa decat dupa 10 - 15 minute.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului