Machiaj & Cosmetica

#make-up #machiaj #stil #produse cosmetice #farduri #machiaj si cosmetica #tendinte machiaj

Trucuri pentru aplicarea perfecta a fardului de pleoape

Cele mai frecvente greseli in folosirea machiajului se petrec la aplicarea fardului de pleoape. Nuantele combinate in zona ochilor sunt menite sa scoata in evidenta privirea intr-un mod estetic, nicidecum sa ascunda trasaturi cu care te-ai putea mandri. Iata cateva trucuri utile pentru utilizarea corecta a popularului produs cosmetic .

Pigmentarea excesiva si fara niciun scop prestabilit de a imbunatati aspectul fizionomiei prin aplicarea fardului de pleoape va conduce cu siguranta la un esec stilistic pe care il vei regreta.

Nuanta potrivita

Primul criteriu de aplicare a fardului de pleoape vizeaza compatibilitatea culorii ochilor tai cu nuanta pe care o vei utiliza. Ochii albastri vor fi pusi in evidenta de tonuri calde (maro, gri, argintiu, auriu, roz pal, mov pal) si dezavantajati de culori reci. O optiune perfecta iti ajuta ochiul sa para mai mare si irisul mai intens pigmentat.

Ochii verzi arata minunat cu un machiaj realizat cu nuantele enumerate pentru ochii albastri, in special maro-ul camel, bejul si argintiul. Ochii caprui vor parea lipsiti de viata daca se folosesc nuante in acelasi ton cu irisul. In schimb, alege nuante intense de albastru si bleumarin si verde, care accentueaza notele aurii din pigmentul specific al acestei culori de ochi.

Erori frecvente in alegerea culorii

Nu incerca sa adaptezi aceeasi nuanta a fardului cu nota cromatica a tinutei, ci asorteaza-le la fel cum o faci si cu celelalte accesorii.

Ridurile vor iesi in evidenta daca aplici un fard stralucitor, insa vor fi "camuflate" de un fard mat.

Nuantele metalice si sidefate sunt potrivite doar pentru perioada serii.

Aplicarea corecta

Instrumentul cu care aplici fardul de pleoape este esential pentru reusita machiajului. Achizitioneaza-ti o pensula de calitate pentru distribuirea simetrica a culorii. In prima jumatate a pleoapei, de la coltul interior al ochiului spre margine, intotdeauna vei dori sa folosesti un ton deschis.

Pentru jumatatea cealalta a pleoapelor, alege o nuanta complementara cu cel putin 3 tonuri mai inchisa: de pilda, un auriu deschis va fi completat de un maron inchis. Incearca sa respecti forma pe care umbra o ia in cazul conformatiei privirii tale. La final, traseaza o linie de fard deschis imediat sub sprancene , pentru un plus de dimensiune.

Nu uita ca fardurile inchise la culoare fac ochiul sa para mai mic, pe cand cele deschise adauga amploare privirii. Un echilibru intre cele doua inseamna obtinerea machiajului ideal.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare