Machiaj & Cosmetica

#machiaj #trucuri de machiaj #ochi mari #ochi luminosi

Trucuri de machiaj pentru ochi mari si luminosi

Orice femeie simte la un moment dat nevoia de o schimbare, iar machiajul este principalul sau atu in acest proces. Pune mai mult accent pe privire, daca iti doresti sa creezi prin machiaj iluzia unor ochi mai mari si mai luminosi decat in realitate.

Pentru o privire profunda si "stralucitoare", apeleaza la cateva trucuri de machiaj istete, folosite de makeup artisti renumiti.


1. Aplica gene false

Daca natura nu te-a inzestrat cu gene dese si lungi, poti apela la folosirea genelor false, care adauga dimensiune privirii tale.

Dupa ce le-ai adus la marimea potrivita cu o forfecuta, trebuie sa le lipesti foarte aproape de baza genelor naturale. Insista in zona colturilor, pentru ca genele false risca sa se dezlipeasca daca nu sunt bine fixate.


2. Foloseste creionul dermatograf pentru profunzime

Dupa ai aplicat in prealabil pe pleoape o baza de machiaj clasica, foloseste un creion dermatograf care sa contrasteze cu albul ochilor si culoarea irisului. In functie de nuanta fardului, creionul poate fi de maro, neagru, bleumarin sau gri petrol. Spre deosebire de tus, creionul dermatograf se intinde mult mai usor pe pleoapa si nu micsoreaza la nivel vizual ochiul.


3. Estompeaza creionul dermatograf cu o pensula

Ai nevoie de o pensula, care te va ajuta sa dai un aspect usor estompat creionului aplicat. Tamponeaza zona cu miscari rapide, pana ajungi la efectul dorit, iar la final intinde linia de creion in coltul exterior al ochiului, ca o codita ascendenta.


4. Aplica fardurile pe pleoape

Aplica intai un fard inchis la culoare in colturile externe ale pleoapelor, urmand aceeasi linie trasata anterior de creionul dermatograf. Dupa aceasta etapa, ai nevoie si de un fard luminos, cu particule sidefate, pe care sa il intinzi in coltul intern al ochiului (pana la jumatatea pleoapei) si imediat sub sprancene.


5. Foloseste mascara cu efect de curbare a genelor

Completeaza-ti machiajul cu un strat de mascara de calitate, care ajuta genele false sa intrepatrunda cu cele naturale. Make-up artistii recomanda folosirea unui rimel cu efect de arcuire, care sa rasuceasca genele cat mai mult si sa creeze senzatia de "ochi mari", de papusa.

Sursa foto: bp.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului