Machiaj & Cosmetica

#ulei de masline #arsuri solare #ceai verde #tratare arsuri solare

Tratamente naturale pentru arsurile solare

Ai vrut sa ai neaparat un bronz perfect chiar din primele zile de vacanta, insa tot concediul a devenit un cosmar pentru tine, deoarece te-ai ales cu niste arsuri destul de severe. Nimic nu poate fi mai neplacut, insa, inainte sa incepi sa te lamentezi si mai tare sau sa te gandesti cu groaza la modul in care se vor holba oamenii la tine, trebuie sa iei niste masuri rapide. Iata cateva sfaturi care te pot ajuta sa ascunzi si sa calmezi arsurile solare:


1. Ia masuri inca de la prima senzatie de usturime

Daca simti ca soarele incepe sa te arda din ce in ce mai tare, iar pielea te ustura usor, nu mai stai niciun minut la soare. Mergi in camera de hotel sau la umbra. Daca nu poti pleca inca de la plaja, da-ti rapid cu protectie solara inalta si imbraca un tricou sau o camasa cu maneci lungi, pentru a reduce cat mai mult patrunderea razelor solare catre piele.


2. Foloseste aloe vera

Daca te-ai intors de la plaja cu o arsura zdravana, fa repede un dus rece pentru a reduce temperatura pielii si aplica un gel de aloe vera, deoarece acesta contine foarte multe ingrediente antiinflamatorii naturale. Tot pentru a reduce arsurile solare poti folosi castravetii, impreuna cu aloe vera si ceai verde. Evita pe cat de mult posibil lotiunile grase, care retin caldura.

De asemenea, poti aplica pe pielea arsa de soare chiar si un iaurt rece. Acesta iti va calma rapid usturimea.


3. Introdu in meniul zilnic cat mai mai multe rosii

Aceste legume de vara nu au doar putine calorii, ci au un rol important in a proteja organismul de razele ultraviolete. Rosiile sunt bogate in licopen, susbtanta ce ajuta la cresterea capacitatii naturale de protectie a organismului.


4. Aplica comprese de ceai verde pe piele

Pentru arsurile solare severe, un alt tratament care calmeaza pielea este ceaiul verde. Aplica comprese de ceai verde pe piele la fiecare ora. Studiile au aratat ca ceaiul verde ajuta la calmarea durerii si previne inflamarea pielii.


5. Masca cu ulei de masline

Amesteca o lingura de ulei de masline cu o lingura de otet si maseaza-ti pielea arsa, apoi lasa aceasta compozitie sa actioneze timp de o ora. Vei simti rapid ca durerea si usturimea dispar.

Sursa foto: blog.skinmedix.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare