Machiaj & Cosmetica

#peeling chimic #efecte nocive #efecte # tratamente frumusete #cresterea genelor #tratamente anticelulitice

Tratamente extreme de frumusete cu efecte nocive

In ultimii ani, moda operatiilor estetice si a tratamentelor neobisnuite de infrumusetare trimite tot mai multe femei in cabinetele si saloanele de specialitate. Desi pare tentant sa gasesti reteta tineretii fara batranete, trebuie sa iei in calcul si faptul ca procedurile de acest fel implica si multe riscuri, precum diverse infectii, cicatrici care nu se mai vindeca sau chiar pericolul de moarte.

Iata doar cateva dintre tratamentele extreme de frumusete si pericolele din spatele acestora.


1. Tratamentele destinate cresterii genelor

In ultimii ani, vedetele internationale au dat startul unui nou trend - cel al folosirii tratamentelor pe baza de bimatoprost, pentru stimulararea cresterii genelor. Extaziate in fata noii descoperiri, care in numai cateva saptamani le-a ajutat sa aiba niste gene lungi si groase, ca cele din reviste, femeile nu s-au gandit la contraindicatii.

Ulterior, s-a demonstrat ca folosirea indelungata a acestui tratament a condus la o serie de efecte adverse, cum ar fi senzatia de usturime in zona ochilor, depigmentarea pielii, schimbarea permanenta a pigmentarii irisului si iritarea ochilor.

Daca te gandesti sa ii dai o sansa, informeaza-te cu atentie inainte sa incerci un tratament destinat cresterii genelor si alege sa il urmezi sub supravegheare medicala. Totodata, tine cont de faptul ca asa-zisa crestere a genelor este temporara, iar posibilele efecte adverse inceteaza imediat dupa folosirea produsului.


2. Tratamente de peeling chimic

Peeling-ul chimic ajuta tenul sa se regenereze si pielea sa devina mai fina si mai putin ridata. Aceasta tehnica dermato-cosmetica presupune aplicarea unei solutii chimice care distruge straturile superficiale ale pielii.

Procedeul, care se aplica pe fata, pe gat, pe zona decolteului, pe maini, pe brate si pe gambe este considerat ca fiind lipsit de riscuri, insa, in unele situatii pot aparea efecte adverse.

Astfel, in situatiile extreme, in care pacientul nu respecta recomandarile facute dupa executarea procedurii, poate avea loc o modificare temporara sau permanenta a culorii pielii, roseata persistenta a pielii sau vor aparea cicatrici (mai ales la peeling-ul profund).


3. Tratamente anticelulitice

Tratamentele anticelulitice au la randul sau cateva efecte adverse, vizibile mai ales in cazul persoanelor cu piele senibila. Astfel, pot aparea iritatii, senzatia acuta de arsura sau chiar sensibilitate la factori externi (apa rece, apa calda).

Sursa foto: welt.de

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului