Machiaj & Cosmetica

#corp #par #ingrijire ten #tratamente naturale #tratamente de vara #masca fata #masca par

Tratamente cosmetice naturale si ieftine de vara

Vara este oficial in plina desfasurare, chiar daca zilele acelea toride mai intarzie, iar ploile inca ne mai necajesc putin. Ar trebui insa sa profiti de aceasta vreme si sa iti pregatesti corpul pentru plaja cu cateva tratamente naturale de infrumusetare, care, pe langa faptul ca au efecte rapide, costa si foarte putin. Iata cateva dintre acestea:


1. Tratamente naturale de vara pentru fata

In timpul verii, fata ta are nevoie de un tratament de intretinere si de revitalizare, de aceea este foarte important sa iti aplici o masca cel putin o data pe saptamana.

Una dintre acestea o poti realiza prin amestecarea unui galbenus de ou cu o lingura de miere, o lingura de iaurt si o jumatate de lingurita de ulei de masline. Pentru a-si face efectul, trebuie sa lasi aceasta compozitie pe fata 10 minute, apoi sa o indepartezi cu apa calduta. Aceasta masca este ideala pentru toate tipurile de ten.

Daca ai insa un ten acneeic, incearca o masca de vara pentru calmarea pielii. Amesteca o banana bine coapta cu o lingura de miere si o lingura de suc de lamaie si lasa masca pe fata 15 minute, apoi indeparteaz-o.

Pentru tenul uscat, cel mai bun tratament de vara il poti realiza dintr-o jumatate de fruct de avocado pisat cu 1/4 ceasca de miere. Lasa masca sa actioneaze 10 minute.

Daca in perioada verii, porii ti se dilata mai mult, poti sa iti faci o masca din capsuni, struguri si castravete, care au efectul unui toner.


2. Tratamente naturale de vara pentru corp

Pentru a obtine o piele fina si un bronz perfect, corpul tau are nevoie de o ingrijire speciala inainte de a te expune la soare. Daca ai o cutie de lapte prin frigider care este pe cale sa expire, nu o arunca, ci combina o cana de lapte cu cateva picaturi de ulei de masline si da-te pe corp cu el. Pielea ta va deveni extrem de fina, dar si hidratata.

Daca vrei sa iti calmezi arsurile, o buna metoda ar fi sa amesteci o lingura de bicarbonat de sodiu intr-un litru de apa si cu un prosop sa acoperi arsurile.

Pentru a-ti exfolia pielea, poti sa amesteci o ceasca de sare cu o cana de ulei de masline.


3. Tratamente naturale de vara pentru par

Pentru a scapa usor de sarea din par din apa de mare si pentru a avea un par matasos, poti sa amesteci o jumatate de ceasca de iaurt simplu cu o jumatate de ceasca de maioneza si cu un albus de ou. Lasa aceasta masca sa actioneze 30 de minute si cu un piepten intinde-o pe toata lungimea parului.

Sursa foto: collegefashion.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare