Machiaj & Cosmetica

# cosmetice bio #stil #produse cosmetice # bio cosmetice # pruduse naturale # machiaj si cosmetice

Totul despre bio cosmetice

Piata produselor de infrumusetare se indreapta tot mai mult catre o directie care promoveaza sanatatea inainte de frumusete. Etichetele abunda de texte precum "extract din plante", " cosmetice , pentru a evita orice risc de a te alege cu remedii false pentru ingrijirea ta zilnica.

Termenul de "natural" in industria cosmeticelor este folosit intr-o maniera dezorientanta. Bio cosmeticele sunt produse create pe baza de extracte si uleiuri naturale vegetale, provenite din plante nemodificate genetic, cultivate fara ingrasaminte chimice si lipsite de parfum, conservanti si arome artificiale.

Legislatia fiecarei tari in parte permite folosirea termenului de "natural" si "bio" in functie de criterii proprii, ceea ce inseamna se pot strecura cu usurinta ingrediente mai putin benefice sanatatii si in cosmeticele cu eticheta atragatoare "bio".

Tipuri de cosmetice bio

Presupusele produse naturale de infrumusetare nu sunt propriu-zis cosmetice bio in proportie de 100%. De altfel, majoritatea cosmeticelor cu eticheta "verde" au putin de-a face cu produsele cu adevarat biologice. Iata cate tipuri de cosmetice bio intr-o proportie relativa exista pe piata:

Cu extracte din plante: contin fragmente vegetale care sunt supuse de regula procesarii chimice.

Naturale: 95% din ingrediente sunt naturale, insa nu neaparat organice (pot contine parabeni , impuritati, parafina, petrol).

Naturale cu compusi bio: plantele folosite sunt verificate de procesarea chimica, insa proportia lor in ingrediente ramane la latitudinea producatorului.

Bio Cosmetice: au o concentratie superioara de plante organice certificate (sunt verificate solul si apa in care au crescut, omisiunea substantelor de fertilizare si a pesticidelor etc).

Este important, prin urmare, sa citesti eticheta si sa te orientezi catre produsele BIO certificate, bazate pe 95% ingrediente naturale organice.

Cosmetice bio populare

Cele mai populare cosmetice bio in randul consumatorilor sunt cele de igiena personala : samponul, laptele de corp, masca de fata, cremele, lotiunile si gelurile de curatare, laptele demachiant si produsele de bebelusi.

Mai noi, trusele de machiaj sunt solicitate tot mai des in varianta bio, datorita proprietatilor de conservare a frumusetii pe termen lung.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare