Machiaj & Cosmetica

#masti #ingrijire piele #ingrijire piele toamna #masti faciale #tratamente cosmetice #masti corporale #masti toamna

Toamna, anotimpul preferat al pielii tale: 5 masti pentru ten si corp cu ingrediente de sezon

Toamna este anotimpul pe "gustul" oricarui tip de piele si ten, intrucat recolta bogata de fructe ofera frumusetii tale un rasfat pe cinste, parfumat cu cele mai delicioase condimente de sezon. Pune-ti frumusetea la punct, din cap pana in picioare, bucurandu-ti pielea cu efectul relaxant, detoxifiant, hranitor si revigorant al celor mai simple si utile masti corporale homemade!

1. Masca pentru ten cu dovleac

Bucura-te de proprietatile de infrumusetare pe care le ofera dovleacul integrandu-l intr-o masca de fata cu puternice efecte detoxifiante, antiimbatranire si hidratante, preparat din:

  • 1 lingura de piure de dovleac copt
  • 1 lingurita miere
  • 1/2 lingurita lapte

Aplica masca pe ten si gat, prin masaj bland, las-o sa actioneze 20 de minute, apoi clateste-o cu apa calduta.

2. Scrub pentru corp cu dovleac si scortisoara

Elimina celulele moarte din piele si stimuleaza circulatia sangelui pentru a oferi pielii un aspect stralucitor cu un scrub delicios si parfumat preparat din:

  • 1 cana piure dovleac copt
  • 1/2 cana zahar brun
  • 1 lingurita scortisoara

Aplica scrubul prin masaj bland pe toate zonele corpului si insista timp de 10-15 minute. Clateste-te cu apa calduta si bucura-te de o piele catifelata si luminoasa.

3. Masca pentru ten si corp cu prune si argila

Prunele au proprietati astringente, iar argila trateaza tenul si pielea cu probleme (acnee, leziuni etc.). Prepara o masca din pulpa de prune zdrobita, amestecata cu pudra de argila si doua lingurite de miere si aplic-o pe tot corpul, inclusiv pe fata, insistand pe zonele cu probleme. Las-o sa actioneze 20 de minute si apoi clateste-te cu apa calduta.

4. Masca pentru corp cu pere, scortisoara si nucsoara

Ofera-i pielii tale stralucirea de care are nevoie si protejeaz-o de efectele nocive ale frigului si vantului rece de toamna cu o masca hranitoare, hidratanta si regeneranta. Prepara masca din piure de pere amestecat cu miere, lapte, nucsoara si scortisoara si aplic-o bland pe tot corpul.

5. Masca de gutui impotriva ridurilor

Profita de recolta bogata de gutui a toamnei pentru a oferi tenului tau stralucirea de care are nevoie. Prepara o masca din gutuie razuita, amestecata cu ulei de migdale si miere si aplic-o pe tot tenul, dar insista pe zonele unde tind sa se formeze ridurile. Lasa masca sa actioneze 15-20 de minute, apoi clateste-te cu apa calduta si aplica pe fata o crema antirid sau un ulei esential.

Sursa foto: blog.spafinder.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare