Machiaj & Cosmetica

#laba-gastei #combatere riduri #riduri de expresie

Tine ridurile departe. Solutii care combat "laba gastei"

Laba gastei sunt acele riduri fine care pornesc din coltul exterior al ochiului si se rasfrang spre tample. Ele apar, de regula, in jurul varstei de 35 de ani, dar uneori pot aparea si mai devreme.

Vestea buna este ca poti intarzia multi ani aparitia acestor riduri inestetice cu ajutorul solutiilor pe care le ai la indemana acasa.

Ingrijeste-ti tenul

Lipsa timpului ne determina sa omitem ingrijirea tenului, astfel ca sarim de multe ori peste demachiere. Din nefericire, aceasta este una dintre cauzele majore ale aparitiei ridurilor in jurul ochilor. Cu timpul, pielea devine mai putin elastica, de aceea e necesar sa o feresti cat mai mult de actiunea negativa a produselor chimice si sa o hidratezi. Produsele naturale pregatite de tine acasa sunt perfecte in acest caz.

Consuma multa apa

Apa devine o bariera aproape de netrecut in calea ridurilor. Apa ajuta organismul sa mentina pielea moale si elastica la orice varsta. E inutil sa cheltuiesti o multime de bani pe creme cand solutia sta in cateva pahare cu apa.

Renunta la fumat

Fumul de tigara afecteaza tesutul pielii, privandu-o de elasticitatea naturala. Mai mult, exista o tendinta tipica fumatorilor, aceea de a strange continuu ochii pentru a-i feri de fum, fapt care duce la formarea ridurilor.

Consuma fructe si legume

Fructele si legumele reprezinta unul dintre remediile cele mai ieftine si mai faimoase in lupta cu ridurile. Seara, inainte de culcare, taie doua felii de castravete si aplica-le pe zona ochilor, asta dupa ce te-ai demachiat temeinic. Daca nu ai la indemana castraveti, foloseste felii de cartof. In plus, consuma multe fructe si legume in stare proaspata, in special cele cu continut mare de apa, cum ar fi pepenele, castravetii.

Prepara-ti masti naturale

Exfolierea este foarte importanta in lupta de combatere a ridurilor. Foloseste produse naturale precum zaharul sau faina de ovaz. De asemenea, prepara-ti masti in casa. Aplica albus de ou in zona in care au tendinta sa isi faca aparitia ridurile si lasa-l pana se usuca si intra bine in piele. Apoi clateste-te cu apa din abundenta. Apoi, seara, inainte de culcare, aplica cateva picaturi de ulei de ricin pe gene si la colturile ochilor. Maseaza usor si lasa-l sa intre in piele. Uleiul de ricin ajuta la cresterea elasticitatii pielii si face sa dispara ridurile.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare