Machiaj & Cosmetica

#ingrijire personala #tratament cosmetic #terapie #ingrijire corp # thalassotherapia #infrumusetarea pielii # hidromasaj

Thalassotherapia, secretul pielii frumoase

De cele mai multe ori, terapiile cu adevarat eficiente se regasesc in natura si nu in produsele scumpe sub forma de creme, lotiuni si seruri care promit minuni.

Thalassotherapia este o tehnica naturala care ajuta la detoxifierea, relaxarea si infrumusetarea pielii cu ajutorul mineralelor pe care apa de mare le contine.

 

Ce este thalassotherapia ?
 

Termenul provine din denumirea greceasca a cuvantului “mare” si presupune o serie de tratamente care utilizeaza apa de mare si vegetatia marina in scopul de tonifia, hidrata si revitaliza trupul si pielea, precum si pentru a imbunatati circulatia sanguina.

Apa de mare contine urme de magneziu, potasiu, calciu si sulfati de sodiu, care exfoliaza si redau aspectul catifelat al pielii mai bine decat lotiunile cu compusi chimici.

Thalassotherapia ofera mai multe variante de infrumusetare, precum baile de namol, hidromasajul, aromaterapia si invelirea in alge.

 

Beneficii
 

Beneficiile thalassotherapiei tin atat de imbunatatirea sanatatii generale a organismului, cat si de estetica trupului tau.

Terapia te ajuta sa te relaxezi, sa-ti tonifici musculatura , sa-ti cureti bine pielea si sa previi aparitia celulitei. In plus, thalassotherapia imbunatateste sistemul imunitar si iti confera un somn mai odihnitor.

Tratamentele sunt recomandate si persoanelor cu probleme circulatorii (hipertensiune, arteroscleroza), cu tulburari ale respiratiei (astm, bronsita), boli post-traumatice (atrofia muschilor) sau suferinzilor de inflamatii cronice (artrita reumatismala).

 

Tipuri de thalassotherapie
 

  • Ionizarea – apa de mare este tratata cu ioni negativi si este inhalata cu ajutorul unui spray. Tratamentul este eficient pentru tractul respirator superior.
  • Hidromasajul – foloseste jeturi de apa subacvatice pentru stimularea circulatiei, fermitatea pielii si combaterea celulitei
  • Vinoterapia – tratamentul combina apa termala de izvor cu vin si extracte din struguri pentru intarirea vaselor de sange


 

Precautii
 

Thalassotherapia este de cele mai multe ori recomandata de medici, acasa ca intreaba-ti doctorul personal daca starea ta de sanatate si istoricul bolilor iti permit terapia.

Daca esti insarcinata, de pilda, este foarte important sa comunici acest lucru terapeutilor, intrucat anumite tratamente nu sunt potrivite femeilor gravide.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare