Machiaj & Cosmetica

#tendinte #machiaj #stil #style #make-up #2010 #culori #fard

Tendinte in machiaj 2010

Fie ca este sezonul rece sau ca ne apropiem usor usor de vremurile mai calde, in domeniul machiajului, anul 2010 vine sa ne dezvaluie extravaganta feminina.

Pana nu demult, machiajul nude era cel care ocupa un loc fruntas pe podium, cucerind inimile make-up artistilor din intreaga lume. Acum insa, obsesia de a reinterpreta  prin machiaj trasaturile faciale pana aproape de perfectiune nu mai reprezinta un punct de interes in viziunea desingerilor.

Ochii iesiti in evidenta, rujul puternic si tusul negru sunt acum atuurile pe care le propun artistii in machiaj pentru 2010.


Tonurile si subtonurile rosiatice


Aceste nuante de rosu din fardurile mate au fost aduse in lumina reflectoarelor de Marc Jacobs si reactualizate de Carolina Herrera pentru sezonul primavara-vara. Avand in vedere ca acest tip de machiaj cu subtonuri rosiatice este considerat unul extravagant si indraznet, este recomandat sa folosesti un ruj pastel, chiar nude.
Pentru zilele obisnuite, opteaza totusi pentru nuantele de maro rosiatic, vei capata astfel o privire provocatoare, fara insa a exagera. Pentru a contura si mai bine ochii, poti sublinia usor pleoapa superioara cu un creion dermatograf, negru sau maro, dupa preferinta.


Glitter -ul, stralucirea mereu la moda


In 2010, glitter-ul se impune ca un "must have" in trusa de machiaj. Pretios si extravagant, aceasta pulbere stralucitoare vine acum in nuante de smokey maroniu, negru si albastru. Pentru a sublinia si mai bine efectul glitter-ului, este bine sa-l combini cu un ruj in nuante de roz , caramel sau trandafiriu.
Blush-ul poate fi usor indraznet, intr-o culoare ce poarta semnatura teracotei. Ai grija insa, machiajul cu glitter este recomandat doar serilor cand iesi in club cu prietenele sau te duci la o serata extravaganta. Nu adopta un make-up de acest gen cand te duci la serviciu, de exemplu.


Tusul, linia perfectiunii


Odata cu trecerea iernii, machiajul se reimprospateaza in culorii vii si luminoase specifice primaverii. Insa, din ce in ce mai multi designeri au ales sa pastreze in colectiile lor primavara-vara un detaliu specific vremurilor mai friguroase si anume: tusul negru. Cavalli, de exemplu, recurge aproape in totalitate la acest trend pentru colectia de primavara Resort Spring 2010.

Ai grija insa, in cazul in care n-ai capatat inca suficienta dexteritate in trasarea acelei linii subtiri perfecte cu tusul, incearca pentru inceput cu un creion dermatograf sau mai bine cu un tus lichid cu pensula tip carioca. Fii atenta sa folosesti acest tip de machiaj in functie de forma ochiilor tai si de momentul zilei.


Movul ramane de actualitate


Nuantele de violet, mov si bordo raman pe pozitii si in 2010. Pentru un efect glamour al culorii, designerii au adaugat movului si un strop de albastru. Versace, de exemplu, si-a definit colectia primavara-vara pornind de la aceasta nuanta combinata

Este si de inteles de altfel de ce movul are atata succes: se muleaza perfect pe orice tip de ten si prinde la orice culoare de par. Fiind foarte permisiv, movul poate fi asortat cu un moment al zilei sau cu o extravaganta de seara, adaugand putin negru, tus sau un strop de glitter.


Albul, excentricul momentului


Desi iti poate parea surprinzator, albul va fi vedeta sezonului estival 2010. Aplicat pe pleoapa inferioara pentru luminozitate, din ce in ce mai multi make-up artisti se gandesc serios sa introduca aceasta culoare in colectiile lor viitoare. Giambastina Valli a initiat deja acest trend, greu de utilizat insa in mediul cotidian.

Daca optezi pentru aceasta culoare, este de preferat sa aplici creion alb pe ploapa inferioara inainte de a pune fardul mat tip pudra. Nu folosi albul cand iti propui un machiaj nude sau in tonuri neutre. Mai degraba alege sa-ti subliniezi privirea aplicand un fard mai extravagant pe pleoapa superioara (o nuanta de rosu de exemplu) pentru a contrasta armonios cu albul desenat pe pleoapa inferioara.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare