Machiaj & Cosmetica

#imbatranire #studiu #ulei masline

Studiul confirma: Uleiul de masline incetineste imbatranirea. Cum sa-l folosesti

Uleiul de masline nu este doar un auxiliar excelent si sanatos in bucatarie, ci si in rutinele de infrumusetare, deoarece este capabil sa incetineasca imbatranirea, datorita proprietatilor sale.

Anii nu stau pe loc si odata cu uzura unor functii ale organismului, care au consecinte diverse, inclusiv apariria temutelor semne de imbatranire. Dar nu trebuie sa te panichezi. Un studiu confirma faptul ca uleiul de masline incetineste imbatranirea. Deci, foloseste-l.

Exista diferite tipuri de uleiuri care functioneaza ca antidot impotriva imbatranirii pielii, datorita proprietatilor lor. Unul dintre acestea este uleiul de masline, care este disponibil pentru toata lumea si este foarte eficient. Afla cum trebuie sa il folosesti.

Semne ale varstei

Este bormal ca, incepand cu varsta de 40 de ani, femeile sa treaca prin diverse schimbari care duc la aparitia unor semne ale imbatranirii, cum ar fi ridurile, zbarcirea pielii sau cearcanele.

Si mai sunt si hormonii care isi fac de cap si apare menopauza, reducerea estrogenilor si a colagenului, care provoaca imbatranirea pielii, deoarece odata cu ele elasticitatea si umiditatea pielii dispar, potrivit unui studiu publicat de revista medicala ELSEVIER.

Uleiul de masline, cel mai bun aliat impotriva imbatranirii

Avand in vedere acest lucru, este necesar sa incerci produse naturale care furnizeaza antioxidanti si nutrienti care incetineste aceasta etapa, cum ar fi uleiul de masline. Acesta este bogat in vitaminele A si E, care ajuta la obtinerea unui aspect sanatos al pielii, neted si straluceste, asigura un studiu publicat de Centrul National de Informatii Biotehnologice, SUA.

Cum sa il folosesti

Trebuie doar sa amesteci cateva picaturi de ulei de masline cu cateva picaturi de ulei de lavanda si, dupa ce ti-ai spalat bine fata, aplica amestecul pe piele cu degetele, masand usor. Lasa-l sa actioneze 20-30 de minute, apoi clateste cu multa apa.

Pe langa proprietatile incredibile ale uleiului de masline si uleiul de lavanda are multe beneficii, datorita efectelor relaxante si continutului sau de antioxidanti, precum si proprietatilor sale antimicrobiene si antibacteriene.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare