Machiaj & Cosmetica

#struguri #tratamente piele #tratamente ten #tratamente struguri # beneficii struguri

Strugurii, secretul frumusetii de toamna. 6 beneficii uluitoare pentru pielea ta

Strugurii sunt unele dintre fructele de toamna care fac minuni pentru pielea ta. Sunt bogati in antioxidanti - polifenoli, bioflavonoide - si substante nutritive cu proprietati remarcabile asupra sanatatii si frumusetii pielii. Exploateaza strugurii tomnatici in ritualul tau zilnic sau saptamanal de infrumusetare si profita de sase dintre cele mai importante beneficii asupra pielii!

1. Trateaza acneea

Strugurii contin antioxidanti si compusi naturali - fitonutrienti, fitochimicale - cu rol esential in curatarea pielii de impuritati si in calmarea eruptiei de cosuri asociate acneei.

2. Combate ridurile

Strugurii au si un puternic efect antiimbatranire asupra pielii, datorita concentratiei crescute de vitamina C, dar si de alti antioxidanti. Tine la distanta unul dintre cele mai inestetice semne ale trecerii nemiloase a timpului: ridurile. Este important sa folosesti inclusiv samburii de struguri in tratamentele faciale naturale pe care ti le prepari din ei, intrucat sunt cei care contin antioxidanti si substante naturale ce intaresc vasele de sange si cresc elasticitatea pielii, ajutandu-ti tenul sa arate mereu tanar si sanatos.

3. Trateaza pielea uscata

Uleiul din seminte de struguri este esential in combaterea efectului de piele uscata, intrucat contine cantitati crescute de vitamina C si E, care hidrateaza si hranesc pielea in profunzime, oferindu-i catifelarea de care are nevoie.

4. Protejeaza pielea de soare si trateaza arsurile

Strugurii au si un efect protector anti-UV, datorita concentratiei crescute de flavonoizi din ei. Se pare ca in combinatie cu mierea, strugurii ofera pielii un strat protector impotriva actiunii razelor nocive ale soarelui, dar calmeaza si arsurile dobandite in urma expunerii excesive sau necontrolate la plaja.

5. Au efect cicatrizant rapid

Strugurii - in special coaja lor - pot fi folositi cu succes ca tratament cicatrizant pentru vindecarea mai rapida a diverselor dermatite, eczeme sau a altor semne inestetice de pe piele.

6. Au efect exfoliant si trateaza punctele negre

Foloseste strugurii ca scrub natural asupra tenului si pielii. Paseaza strugurii in blender, avand insa grija sa nu sfaramitezi complet samburii, pentru a beneficia de efectul exfoliant de care are nevoie pielea ta. Maseaza-ti bland tenul si corpul cu aceasta pasta si vei indeparta rapid celulele moarte din piele, dar si punctele negre inestetice.

Sursa foto: Inkopinion.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului