Machiaj & Cosmetica

#machiaj #sprancene #trucuri cosmetice #sprancene subtiri #corectare sprancene

Sprancene prea subtiri: cum sa le corectezi prin trucuri cosmetice

Sprancenele subtiri nu mai sunt de multa vreme apreciate in industria de frumusete, pe buna dreptate. Nicio fizionomie nu este cu adevarat avantajata de sprancene aproape invizibile, a caror grosime naturala a fost redusa excesiv prin pensare. Din fericire, specialistii in cosmetica au gasit trucuri de machiaj si solutii ingenioase de corectare a sprancenelor, atunci cand au nevoie de o interventie rapida de remodelare.

Ai observat cu siguranta tendinta makeup artistilor de a promova sprancenele groase si foarte accentuate. Chiar daca nu vrei sa mergi foarte departe cu evidentierea lor, este bine sa iti aduci sprancenele prea subtiri la o forma cat mai naturala (dar ingrijita), corectandu-le prin trucuri cosmetice foarte eficiente.


1. Stimuleaza cresterea sprancenelor

Inainte sa "camuflezi" problema, asigura-te ca iti ajuti firele naturale sa creasca, astfel incat sprancenele tale sa se regenereze cat mai repede. Vei gasi in magazinele de cosmetice geluri si lotiuni speciale de stimulare a cresterii sprancenelor, pentru fire mai groase si mai rezistente. Aplica produsul in fiecare seara, dupa demachiere. Vei observa imbunatatiri inca din primele zile.


2. Accentueaza-ti sprancenele cu vopsea vegetala

Maral Balian, o cosmeticiana extrem de apreciata in SUA, recomanda tuturor clientilor sai accentuarea sprancenelor cu vopsea vegetala (care nu contine amoniac). Motivul este simplu: vopseaua clasica este prea intensa si confera firelor de par un aspect artificial. In schimb, cea ecologica le nuanteaza delicat, atat cat sa para naturale si bine conturate.


3. Corecteaza forma sprancenelor prin machiaj

O alta solutie la care poti apela este corectarea formei sprancenelor prin machiaj. Ai grija sa smulgi doar cele cateva fire de sub arcada si pastreaza formatul natural pe cat posibil. Apoi, cu un creion de sprancene sau cu un fard special pentru ele, umple spatiile goale, iar la final, aplica un gel de fixare, care sa le mentina perfecte intreaga zi.


4. Nu mai indeparta "puful" din jurul sprancenelor

Daca ai sprancenele subtiri, renunta sa mai indepartezi "puful" din jurul lor, crezand ca le strica aspectul. Lasa-ti firele naturale sa creasca, apoi apeleaza la un profesionist care sa le "sculpteze" ideal pentru trasaturile chipului tau. Daca nu cunosti niciun cosmetician bun, intreaba prima femeie cu sprancene superbe pe care o intalnesti ce salon frecventeaza!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare