Machiaj & Cosmetica

#barbati #cadere par #combatere cadere par #cadere par barbati #par barbati

Solutii naturale pentru combaterea caderii parului la barbati

Caderea parului la barbati este o problema din ce in ce mai mare. Calvitia poate duce la scaderea nivelului de incredere, mai ales cand aceasta apare la varste destul de fragede. Cauzele care duc la calvitie sunt multiple, de la ereditate pana la stres sau anumite dereglari hormonale. In general, oamenii pierd in jur de 100-200 de fire de par pe zi, insa in cazul in care te confrunti cu o cadere a parului mult mai acuta, atunci trebuie sa iei rapid masuri. Iata cateva solutii rapide si naturale de a opri caderea parului la barbati:

1. Uleiurile esentiale

Ungerea radacinii parului cu un amestec de ulei de ricin, ulei de rozmarin, ulei de masline, ulei de nuca de cocos si de migdale, in proportii egale ajuta la stoparea caderii parului si la regenerarea rapida a acestuia. La acest amestec poti adauga si radacina de urzica, care este bine cunoscuta pentru efectele sale benefice in ceea ce priveste accelerarea procesului de crestere a parului. Cel mai bine este sa aplici acest amestec caldut, deoarece porii deschisi il vor absoarbe mult mai repede.

2. Eliminarea stresului

Stresul este una dintre cauzele principale care duce la caderea parului. Asadar, incearca sa te relaxezi praticand yoga sau alte activitati care sa te ajute sa iti restabilesti echilibrul mental si hormonal.

3. Vitamina A si E

Vitamina A ajuta la producerea de sebum la nivelul scalpului, substanta necesara pentru cresterea parului, in timp ce vitamina E regleaza circulatia sangelui si stimuleaza producerea de foliculi de par. De asemenea, chiar si alimentele bogate in aceste vitamine incluse in dieta ta zilnica pot face minuni pentru cresterea parului.

4. Masajul

Masajul capilar profesionist, facut de doua ori pe saptamana, poate stimula producerea de foliculi. Acesta trebuie realizat de specialisti deoarece acestia stiu sa stimuleze punctele scalpului corecte, pentru a stimula circulatia sangelui, care incurajeaza cresterea parului.

5. Ingrijirea parului

O dieta bogata in proteine, exercitiile fizice regulate, tunderea parului la momentul necesar si masarea scalpului, cel putin o data pe luna, te ajuta sa ai un par frumos si des. De asemenea, trebuie sa acorzi o mare atentie si la produsele de ingrijire pe care le folosesti. Ai grija ca acestea sa nu contina insa foarte multe chimicale, care iti pot ataca parul. Asadar, axeaza-te cat mai mult pe produsele naturale, chiar daca sunt usor mai costisitoare.

Sursa foto: topfashionsites.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare