Machiaj & Cosmetica

#pedichiura #manichiura #ingrijire #vara

Sfaturi pentru pedichiura de vara

Pentru a te bucura de cele mai frumoasa picioare in sezonul estival, trebuie sa acorzi mai multa atentie pedichiurii, fata de lunile de iarna. Afla care sunt cele mai importante sfaturi pentru pedichiura de vara care de va ajuta sa ai picioare frumoase, cu care sa te mandresti cat mai des.

Daca vrei ca picioarele tale sa fie in forma pe plaja sau la pisicina, trebuie sa tii cont de cele mai importante reguli pentru pedichiura de vara. De la sfaturi de infrumusetare pana la recomandari pentru a-ti mentine picioarele sanatoase, afla ce spun expertii despre ingrijirea picioarelor vara.

Indiferent ca alegi sa-ti ingrijesti picioarele acasa sau optezi pentru o pedichiura la salon, tine cont de indicatiile specialistilor si te vei bucura de picioare frumoase toata vara.

 

Pedichiura de vara
 

Atunci cand vrei sa elimini bataturi de pe calcai sau partile laterale ale piciorului, inmoaie-ti picioarele in apa calda cel putin cinci minute inainte de a indeparta pielea in exces. Piatra ponce ramane cea mai recomandata varianta, insa poti folosi cu succes si pilele pentru picioarele sau gelurile speciale pentru exfoliere.

Cand iti scurtezi unghiile, foloseste o unghiera cu marginea dreapta, pentru ca unghiile sa fie taiate cat mai drept. Foarfecile speciale sau unghierele pentru maini sunt prea curbate si cresc riscul unghiilor incarnate, mai ales in cazul degetelor mari de la picioare.

Pileste intotdeauna marginile unghiilor de la picioare, pentru a preveni zgarieturile ce pot duce la infectii. Pileste delicat intr-o singura directie fara sa apesi prea tare, pentru a nu afecta suprafata unghiei.

Daca vrei sa impingi cuticulele inspre baza unghiei, foloseste intotdeauna un instrument special de cauciuc, nu folosi obiecte metalice din trusa de pedichiura. Nu le impinge inspre baza prea des, deoarece acest lucru va duce la ingrosarea lor in timp.

Hidratarea este foarte importanta, mai ales pe timpul verii, cand picioarele sunt expuse la temperaturi ridicate si uscate de nisip. Acorda o atentie deosebita talpilor, care au tendinta de deshidratare cea mai MARE pe timpul verii.

Daca optezi pentru o pedichiura la salon de cosmetica , fa-ti o programare pentru prima ora, deoarece recipientele in care faci baia la picioare sunt curatate de dimineata, iar riscul unei infectii scade. In cazul in care nu vrei sa mergi de dimineata, asigura-te ca filtrele si recipientele sunt bine spalate si dezinfectate inainte de a fi folosite de orice client.

Nu te jena sa vii cu ustensilele proprii de pedichiura de acasa. Din moment ce le folosesti doar tu, riscul de a contacta o infectie sau o ciuperca este mult mai mic.

 

Contraindicatii pentru pedichiura de vara
 

Nu iti face niciodata pedichiura imediat dupa epilare. Atat ceara de epilat , cat si lamele de ras, lasa pielea vulnerabila in fata infectiilor bacteriene.

Nu folosi aceleasi unelte pentru pedichiura si manichiura, fara o sterilizare corecta intre cele doua procedee. Bacteriile si ciupercile se pot extinde astfel rapid.

Evita folosirea lamelor pentru picioare la indepartarea pielii moarte. Folosite incorect, acestea pot lasa cicatrici urate si pot expune pielea infectiilor.

Dupa fiecare pedichiura, usuca-ti bine picioarele si nu lasa zonele dintre degete umede, deoarece acest lucru creste riscul infectiilor.

Ingrijeste-ti cu atentie picioarele si urmeaza sfaturile pentru pedichiura daca vrei sa te bucuri de potentialul maxim al picioarelor tale in aceasta vara.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare