Machiaj & Cosmetica

#catalin mitulescu #machiaj #vara

Sfaturi de machiaj pentru sezonul estival

Odata cu sosirea verii, nevoile tenului se schimba si, pentru a obtine cel mai reusit machiaj , trebuie sa tii cont de sfaturile specialistilor. Afla care sunt cele mai importante sfaturi de machiaj pentru sezonul estival.

Temperaturile mari din timpul verii duc invariabil la probleme de machiaj. Tenul este afectat de umezeala din aer, de transpiratie si de excesul de sebum. In afara de noua paleta cromatica a sezonului , machiajul tau de vara are nevoie de mai multe modificari pentru a te ajuta sa stralucesti in vara 2011.

Un look natural este cel mai usor de intretinut si mai putin daunator tenului, dar asta nu inseamna ca trebuie sa renunti complet la extravagantele machiajului, ci doar sa tii cont de sfaturile specialistilor in rutina ta cosmetica.

Afla care sunt cele mai importante sfaturi de machiaj pentru sezonul estival:
 

Fond de ten si pudra
 

Inainte de a incepe sa te machiezi pe timpul verii, curata-ti bine fata si plimba un cub de gheata pe suprafata pielii, fara sa-l tii prea mult intr-un loc.

Temperatura scazuta iti va inchide porii si te va ajuta sa obtii un aspect mat al pielii. In cazul in care ai tenul gras, foloseste o lotiune hidratanta speciala pentru tenul tau daca vrei sa tii sub control nivelul de sebum produs de piele.

Specialistii recomanda renuntarea la fondul de ten pe timpul verii. Umezeala din aer si cea produsa de pielea ta iti vor provoca probleme daca vrei sa pastrezi fondul de ten pe fata toata ziua. Daca nu vrei sa renunti complet la fondul de ten, alege o formula hidratanta si mata.

Pentru un look natural, inlocuieste fondul de ten cu o pudra deschisa la culoare, care nu trebuie insa aplicata in exces. Subliniaza-ti pometii cu putin blush pentru un look proaspat si natural.
Alege produse cremoase, cu texturi fluide si cat mai transparente pe timpul verii.

Nu folosi niciodata pudra bronzanta imediat dupa ce ai aplicat o crema hidratanta pe fata. Pielea trebuie sa fie perfect uscata pentru a obtine rezultate bune cu pudra bronzanta. Aplic-o pe frunte, pe nas, pe obraji si putina pe barbie si gat.
 

Machiaj de plaja
 

Chiar daca machiajul nu este recomandat pentru zilele in care faci plaja si te scalzi in apa marii, ai la dispozitie doua produse pe care le poti folosi fara sa te temi de efectele lor asupra bronzului sau de cum vei arata daca te uzi pe fata.

Un mascara rezistent la apa , aplicat intr-un singur strat subtire, te poate ajuta sa-ti subliniezi genele intr-un mod placut si nu-ti va face probleme nici daca te bucuri la maxim de apa marii.

Al doilea produs pe care poti sa il folosesti la plaja sau la piscina este luciul de buze. Alege o culoare blanda, care sa straluceasca pe buzele tale.
 

machiaj de seara
 

Daca planuiesti sa ai o seara linistita, poti folosi putin fond de ten pe timpul verii, insa niciodata inainte de a iesi la dans sau de a face alte activitati ce pot duce la transpiratie si productie suplimentara de sebum.

Accentueaza fie ochii, fie buzele, dar nu ambele zone. In cazul buzelor, poti alege un ruj intr-o culoare mai puternica, cu finisaj straluctitor. Pentru ochi, foloseste un creion negru si fard de ochi in nuante metalice pentru un look elegant.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului