Machiaj & Cosmetica

#vacanta #piele #ingrijire

Sfaturi de ingrijire pentru calatoriile de Sarbatori

In lipsa unei ingrijiri corespunzatoare, pielea ta sufera pe timpul iernii. Daca planuiesti o calatorie in aceasta perioada, va trebui sa ii acorzi mai multa atentie.

Schimbarile de temperatura si lipsa umiditatii pe timpul iernii ne pot afecta pielea. Fara sa fie hidratata suficient, pielea se poate usca si coji. Afla cum sa-ti ingrijesti pielea in timpul calatoriilor in aceasta iarna.

Fie ca mergi la munte, intr-o destinatie exotica sau pur si simplu faci o calatorie cu avionul catre o destinatie cu acelasi tip de clima, este important sa tii cont de nevoile pielii tale in sezonul rece.

 

In avion

 

Intarzierile provocate de ninsori ti-ar putea afecta zborul, insa pielea ta va fi cu siguranta afectata in timpul calatoriei de nivelul foarte scazut al umiditatii din cele mai multe avioane.

Aerul uscat este o problema care poate fi rezolvata usor cu un umidificator in casa pe timpul iernii. Calatoria cu avionul impune insa conditii externe pe care nu le poti controla.

Lipsa umiditatii din avion iti poate usca pielea, iar efectele ti-ar putea face probleme mult timp dupa calatorie.

Daca urmeaza sa petreci cateva ore in avion, cea mai sigura cale de a-ti proteja tenul este de a-l hidrata in mod constant. Foloseste un balsam de buze gras, crema pentru ochi si o crema de hidratare pe care sa o reaplici din ora in ora.

Urmeaza aceste sfaturi pentru siguranta pielii tale si vei cobori din avion cu tenul neafectat de lipsa umiditatii.

 

Destinatie calda

 

Daca te numeri printre norocosii care isi vor petrece o vacanta in miezul iernii intr-o destinatie exotica, va trebui sa acorzi atentie pielii tale imediat ce ai ajuns la destinatie.

Zonele calde, cu umiditate ridicata, ti-ar putea afecta pielea chiar de la sosire. Tenul predispus la acnee va fi cel mai afectat de schimbarea de temperatura.

Pentru a evita efectele schimbarii mediului, dermatologii te sfatuiesc sa acorzi o atentie deosebita exfolierii, inainte de calatorie. Reducerea numarului de celule moarte care vor fi prinse in piele de umezeala unei zone calde, te va ajuta sa iti mentii tenul curat si frumos.

Foloseste in fiecare zi o lotiune de curatare a tenului care sa contina acid salicilic. Acesta ii va fi de ajutor pielii tale la trecerea brusca la un mediu cald, cu umiditate ridicata.

 

Destinatie montana

 

In cazul in care ti-ai planificat o calatorie la munte, hidratarea pielii trebuie sa devina o prioritate. Temperaturile scazute si altitudinea ridicata vor afecta capacitatea pielii tale de a retine umiditatea.

Vantul puternic din zonele montane iti va usca tenul si mai mult. Hidratarea pielii cu creme te poate ajuta, insa cea mai sigura solutie este sa asiguri organismului tau necesarul de vitamine pentru a lupta singur cu natura.

Daca introduci in dieta ta suplimente care contin Omega-3 si grasimi de peste, ulei de in sau unt de migdale, iti vei ajuta organismul sa asigure hidratarea necesara pielii.

 

Indiferent de destinatie, foloseste o crema hidratanta care sa iti ofere si protectie impotriva radiatiilor solare. Chiar daca iarna, pe vreme noroasa, acestea isi fac mai greu loc prin atmosfera, radiatiile ultraviolete pot avea efecte negative asupra pielii tale.

Dusurile sau baile fierbinti nu te ajuta cu nimic in timpul iernii. Daca preferi apa la temperatura mai mare de 37 grade Celsius, limiteaza-ti dusul la 5 minute, deoarece caldura iti va usca si mai mult pielea.

Ingrijeste-ti pielea cu atentie in timpul calatoriilor de Sarbatori si vei observa cu siguranta rezultatele in vacanta si la intoarcere.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare