Machiaj & Cosmetica

#sarcina #piele #machiaj #par

Sfaturi de frumusete pentru femei insarcinate

Stresul din timpul sarcinii poate fi atenuat putin daca te simti atragatoare. Citeste sfaturile de frumusete si ingrijire care te vor ajuta sa arati cat mai bine pana nasti.

Cel mai important sfat pentru femeile insarcinate este simplitatea garderobei. Nu accesoriza excesiv tinutele tale si nici nu alege haine foarte colorate. Privirea trebuie sa fie atrasa de stralucirea ta, nu de tinute extravagante.

Evita materialele cu modele mari sau incarcate, acestea iti vor coplesi silueta. Alege haine uni, pe care le poti accesoriza cu o esarfa sau cu bijuterille mai colorate.

In timpul sarcinii, ar trebui sa profiti de voluptatea adusa de kilogramele in plus. Poti purta un decolteu putin mai adanc decat de obicei. Nu ai de ce sa-ti ascunzi formele.

Daca in ultimul trimestru de sarcina simti ca ai prefera sa arati putin mai slaba, iata doua trucuri care te pot ajuta. Machiajul cel mai reusit trebuie sa fie axat pe ochii tai. Foloseste un creion dermatograf negru si mascara pentru volum. Un ruj de buze intr-o culoare blanda iti va pune perfect in evidenta ochii.

Atunci cand kilogramele in plus se depun uniform, chiar in zona gatului, poti folosit autobronzant pentru un efect de slabire. Intinde putin autobronzant de-a lungul liniei maxilarului, iar astfel vei obtine iluzia unui gat mai suplu. Nu exagera insa cu cantitatea si culoarea autobronzantului.

 

Ingrijirea pielii

 

Hormonii produsi de corpul femeii insarcinate pot afecta intregul corp, de la par pana la dinti si gingii, insa pielea este cea mai afectata in timpul sarcinii.

Pentru o ingrijire cat mai buna a pielii tale, urmeaza cele sase sfaturi de mai jos:

 

1  Verifica toate produsele cosmetice

 

Dupa ce ai aflat ca vei deveni mamica, cel mai important lucru este sa verifici toate produsele cosmetice pe care le folosesti si sa nu cumperi produse contraindicate.

Medicii recomanda multa atentie in alegerea produselor cosmetice, deoarece unele dintre acestea iti pot afecta dezvoltarea fatului.

Ingrediente de evitat!

Ingredientele pe care trebuie sa le eviti sunt acidul kojic, hidroxilul glicozidic, acizii alfa hidroxil si beta hidroxil, acidul salicilic (aspirina) si hidrochinona.

 

2  Evita sapunul

 

Sapunul clasic inlatura uleiurile naturale ale pielii tale si, in perioada sarcinii, pielea este foarte predispusa uscarii excesive.

Foloseste un sapun lichid hidratant, care sa-ti mentina uleiurile esentiale in piele pentru o stralucire de invidiat.

 

3  Nu mai face bai lungi

 

Contactul prelungit cu apa deshidrateaza pielea si ii poate afecta negativ aspectul. Incearca sa reduci timpul pe care il petreci in cada sau in cabina de dus.

Dupa fiecare baie sau dus, foloseste o lotiune de corp hidratanta. Cele mai bune produse pentru piele in timpul sarcinii sunt cele cu un pH echilibrat.

 

4 Protejeaza-ti pielea

 

Pigmentii din piele sunt afectati si ei de schimbarile hormonale prin care trece corpul tau. Pielea se poate bronza sau arde la soare mult mai rapid in aceasta perioada.

Alege produse cu filtru de protectie UV cat mai ridicat. Cosmeticele cu SPF 30 iti vor proteja foarte bine pielea.

 

5  Acorda multa atentie abdomenului

 

Pielea din zona abdomenului este supusa celei mai mari presiuni in timpul sarcinii.

Maseaza-ti abdomenul zilnic cu un gel special pentru femei insarcinate pentru a evita aparitia vergeturilor.

 

6 Nu ignora fata si picioarele

 

Tenul poate deveni mai gras in perioada sarcinii. Ingrijeste-ti fata cu lotiuni de curatat de calitate, care sa nu contina ingrediente nerecomandate pentru femei insarcinate.

Nici picioarele tale nu scapa de efectele hormonilor. Picioarele tale se pot umfla mult mai usor in ultimele luni ale sarcinii. Foloseste un gel pentru picioare aromat mentolat, care te va inviora la sfarsitul unei zile lungi.

 

Coafura potrivita

 

Sarcina este cel mai prost moment in care ai putea sa-ti scurtezi parul. Parul lung, tuns in scari iti ascunde cateva kilograme bune spre deosebire de o coafura scurta.

Cheia pentru un look excelent in timpul sarcinii este parul cu cat mai mult volum. Cu cat parul tau e mai mare, cu atat mai mica vei arata tu. Foloseste bigudiuri clasice sau electrice pentru a da cat mai mult volum parului tau.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului