Machiaj & Cosmetica

#ochii #ingrijire #frumusete #cosmetica #tratament #ochi inrositi #cearcane #produse naturale #alimente #naturist

Secretul ochilor frumosi

Stresul, oboseala sau expunerea indelungata in fata monitorului sau a televizorul pot aduce prejudicii grave ochilor tai. Astfel, pe langa problemele de vedere pe care le poti contacta, o serie de neplaceri inestetice precum cearcanele, ochii rosii sau umflati, iti pot intrista ziua. Ce poti face pentru a combate aceste neajunsuri? Lasa natura sa-ti vina in ajutor. Foloseste-te de bogatiile oferite de aceasta si  ai astfel grija de sanatatea ochilor tai.

Ceaiul verde sau negru, castravetii, albusul de ou, uleiul de migdale, cartofii, apa de trandafir sau apa rece detin o serie de propietati care pot fi benefice pentru revitalizarea ochiilor tai.  Astfel, fa-ti singura tratamentul potrivit cu aceste produse naturale .

 

Ceaiul verde sau negru

 

Atat ceaiul negru cat si cel verde calmeaza iritatiile sau ochii umflati. Ceaiurile care contin cofeina contracta vasele de sange, ajutand la calmarea ochilor umflati. Pe de alta parte, cele din plante, in special musetelul, sunt formate contin o serie de substante anti-iritante care stopeaza roseata sau iritatiile.  

Tratament: Pune doua pliculete de ceai in apa fierbinte si lasa-le 3-5 minute. Dupa ce s-au racit, plaseaza pliculetele pe ochi si acopera-i cu un prosop moale.

 

Castravetii

 

Castravetii si-au castigat renumele in ingrijirea ochilor cu mult timp in urma, fiind recunoscuti pentru efectele lor benefice asupra umflaturilor precum si a  cearcanelor.

Tratament: Inmoaie doua dischete pentru demachiant in putin suc de castraveti si lasa-le pe ochi timp de 15 minute. Atunci cand nu ai la indemana un storcator, poti opta si pentru varianta: rondele de castravete. Pune astfel doua felii de castraveti pe ochi si stai asa cat de mult poti. Acest tratament este recomandat ca fiind unul anti-stres.

 

Albusul de ou

 

Albusul de ou este recomandat pentru ochii umflati si rosii si asta pentru ca ajuta la restabilirea echilibrului pielii si a sangelui din zona ochilor.

Tratament: Bate intr-un bol 1-2 albusuri de ou si aplica-le ulterior pe pielea de sub ochi cu un prosop moale sau o pensula.

 

 Uleiul de migdale

 

Tratament: In fiecare seara inainte de culcare maseaza-ti ochii cu putin ulei de migdale. In cel mult doua saptamani vei constata cat bine face acest ulei sanatatiii ochilor tai.
 

Cartofii

 

Medicina naturista foloseste aceasta leguma sub forma de medicament pentru calmarea articulatiilor dureroase sau a durerilor de cap. Amidonul din care este facut cartoful are rol de agent anti-inflamator pentru ochii iritati.

Tratament: Curata un cartof de coaja, spala-l si taie-l in rondele subtiri. Seara, inainte sa te culci pune rondelele pe ochi si lasa-le sa actioneze timp de 15 minute. Ai grija, pentru a obtine rezultatele dorite, repeta acest tratament de cel putin trei ori pe saptamana.

 

Apa de trandafiri

 

Tratament: Seara inainte de culcare, inmoaie doua dischete pentru demachiant in apa de trandafir si lasa-le pe ochi timp de 5-10 minute.

 

Apa rece

 

In cazul in care n-ai avut timp cu o seara inainte sa aplici tratamentul optim cu aceste produse naturale, dimineata alege sa-ti revigorezi ochii cu apa rece. Imediat ce te-ai trezit, clateste-ti ochii cu apa rece din abundenta, ajuta la contractarea vasele de sange si linisteste ochii umflati.

 

Ce poti face insa daca ai mereu ochii umflati?

 

• Stai departe de alimentele picante sau sarate

• Maseaza-ti in fiecarea seara ochii pentru a stimula circulatia sangelui, in timp ce dimineata , dupa ce ti-ai spalat fata, tamponeaza usor zona oculara

• Nu te freca la ochii dimineata si stai evita sa atingi zona ochilor pe parcursul zilei

• Atunci cand dormi foloseste doua perne pentru a tine capul ridicat. In acest mod, eviti adunarea lichidelor in zona de sub ochii

• Daca stai mult timp in fata calculatorului ia o pauza din cand in cand. Priveste pe fereastra, plimba-te cateva minute pentru a-ti relaxa astfel ochii

• Daca folosesti produse de ingrijire a ochiilor ai grija sa stai departe de cele pe baza de formaldehida, o substanta care duce la umflarea ochilor

• Ai grija ca in camera in care dormi sa fie tot timpul un aer proaspat si curat. Praful, polenul sau parul de animale pot cauza umflarea ochilor

• Ai grija sa folosesti numai sapunuri  care sunt hipoalergenice si nu contin parfum sau detergent
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare