Machiaj & Cosmetica

#make-up #machiaj #stil #craciun #machiaj si cosmetica #machiaj sarbatori #machiaj craciun

Secretele unui machiaj de Craciun reusit

Craciunul este o sarbatoare de familie, un moment potrivit pentru a-ti incalzi sufletul alaturi de cei dragi. Prin urmare, stilistii iti recomanda sa lasi imaginea stralucitoare sa iasa la iveala de Revelion. Stilul anilor '40 - '50 este cel mai potrivit daca vrei sa aplici cu succes secretele unui machiaj de Craciun reusit.

Dupa cum ai auzit deja, influentele retro au un cuvant greu de spus anul acesta in materie de stil. De aceea, machiajul perfect pentru Craciunul anului 2011 nu va putea fi altfel, decat inspirat din look-ul divelor legendare Katherine Hepburn sau Lauren Bacall .

Elementele de baza ale machiajului de Craciun

Piesa de rezistenta a machiajului tau de Craciun va fi opulenta genelor, in contrast cu nuanta naturala a pleoapelor si a tenului. Cu alte cuvinte, renunta la smokey-eyes si la autobronzant in favoarea pudrei translucide si a rimelului performant.

Daca genele tale naturale sunt bogate, nu ai nevoie decat de 3 straturi de mascara pentru a le scoate in evidenta. In caz contrar, genele false sunt optiunea perfecta, mai ales in acest sezon care le are pe lista preferintelor.

Alege un fond de ten mat, intr-o nuanta cat mai deschisa (in limita tonalitatii tale naturale) si fixeaza-l cu o pudra deschisa mata, care sa acopere cu succes imperfectiunile.

Pentru buze, ai nevoie de un ruj rosu de culoarea vinului. La fel de potrivite sunt si nuantele portocalii-electrizante, fuchsia sau culoarea capsunelor. Acest machiaj sofisticat de Craciun trebuie sa fie completat de conturul senzual al tusului de pleoape lichid.

Completeaza look-ul senzual aplicand fard de obraz mat pe pometi, in centrul nasului, pe tample si in zona arcadelor.

O alternativa mai stralucitoare

Daca machiajul retro de mai sus ti se pare putin prea dramatic, probabil preferi o alternativa mai "stralucitoare" si mai neutra. In acest caz, inlocuieste pudra mata cu un iluminator de ten, renunta la genele false si adauga un plus de culoare pe pleoape: combinatii de auriu-maro, piersica-burgundy etc.

Pentru pometi, incearca un fard de obraz crema cu particule stralucitoare, care sa confere tenului acea prospetime pe care ti-o doresti. Incheie sesiunea de infrumusetare cu un ruj rosu-coral, roz pal sau luciu de buze in nuanta piersicii.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare