Machiaj & Cosmetica

# rutina zilnica #pasi de urmat #rutina

Rutina zilnica pentru ingrijirea tenului: pasii care trebuie urmati

Frumusetea este ceea ce percepem, de obicei, cu ochiul liber, insa inteleptii spun ca ea vine din interior. Cu atat mai mult este verificabila aceasta zicala daca o corelam cu ingrijirea – in ceea ce priveste pielea, hridratarea si hranirea, de exemplu, sunt elemente esentiale, necesare mai cu seama in profunzimea tenului. Binele din interior se va observa ulterior cu ochiul liber, iar in acest context este importanta si modalitatea prin care ne asiguram binele dorit.

Ni se poate intampla sa facem erori sau, pur si simplu, sa nu mai avem timp de un ritual anume de ingrijire. Rutina zilnica reprezinta, insa, garantia sanatatii si a frumusetii tenului. Pentru obtinerea de rezultate optime, sunt necesare produse corect alese, cu ingrediente care dau cele mai bune rezultate. Daca nu stiti de unde sa incepeti, randurile de mai jos va propun cateva repere simple si foarte utile.

Ingrijirea de dimineata

Momentul trezirii este important pentru a demara intr-un mod cat mai bun ziua care abia incepe. Intregul organism are nevoie sa se trezeasca armonios si sa intampine activitatile in cea mai buna forma, cu atat mai mult chipul nostru, pe care se vad inca semnele somnului. Unele persoane prefera apa simpla, altele folosesc apa minerala sau isi pregatesc anumite produse pentru a-ti „trezi la viata” tenul.

Indiferent de maniera in care procedati, specialistii recomanda o demachiere delicata, cu acel produs care vi se potriveste cel mai bine in functie de tipologia tenului. Astfel pielea se va elibera de sebumul produs in timpul noptii si de reziduurile eventualelor tratamente de noapte. Ulterior, va puteti tonifia folosind un toner potrivit tenului, pentru ca apoi sa adaugati un antioxidant de calitate – ideal, pe baza de vitamina C si vitamina E. Acesta patrunde in piele si combate actiunea radicalilor liberi, asigurandu-va protectia impotriva efectelor procesului de oxidare, care grabeste deteriorarea si imbatranirea pielii. Ca hidratare, folositi un produs specific pentru zona delicata a ochilor si o crema cu factor de protectie solara, mai cu seama daca urmeaza sa va expuneti razelor directe sau vantului. Alegeti o crema cu textura usoara, astfel incat sa o puteti utiliza in calitate de baza de machiaj – truc util mai ales in timpul verii, cand tenul are nevoie de texturi lejere.

Ingrijirea de seara

La fel ca in cazul diminetii, dar cu atat mai importanta dupa o zi de activitate, rutina de seara incepe cu demachierea – folosind miscari blande si o cantitate suficienta de produs, pentru a putea elimina chiar si cele mai mici urme de impuritati. In functie de tipologia tenului si de cat de „incarcata” se simte pielea, seara ar putea fi necesar mai degraba un demachiat cu formula spuma, pentru a va asigura o curatare in profunzime. Tonifierea nu este obligatorie seara, dar poate face diferenta in cazul tenului obosit sau matur. Indiferent de tipul de piele, pentru majoritatea dintre noi seara este momentul propice pentru aplicarea unui compus cu actiune antirid sau antiage – pe baza de retinol, peptide, colagen sau acid hialuronic, un astfel de ser face diferenta pe termen lung. Nu uitati de hidratarea zonei sensibile a ochilor si de crema hidratanta, in functie de necesitatea tipului de ten – iarna, aceasta devine indispensabila, dar in timpul sezonului estival poate fi inlocuita cu o textura usoara, tip spray, ori chiar evitata (daca tenul are tendinte grase).

Saptamanal, puteti folosi un scrub bland, mastile cu actiuni specifice – hidratante, exfoliante, nutritive, antiacneice, detoxifiante etc. – sau tratamentele speciale, in functie de necesitati. Asadar, puteti utiliza periodic solutii care sa purifice sau sa trateze anumite aspecte pe care le considerati necesare, insa trebuie sa retineti faptul ca acestea reprezinta un suport al rutinei de ingrijire a tenului, nicidecum inlocuirea acesteia.

Sursa foto: piqsels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare