Machiaj & Cosmetica

#machiaj #machiaj de seara #machiaj de zi

Realizarea machiajului de zi si transformarea lui intr-unul de seara!

Imaginea personala este foarte importanta pentru femei, mai ales pentru femeia moderna care se preocupa constant de modul in care arata si cum este perceputa de catre cei din jur. Foarte atente la schimbarile care se produc in lumea modei, femeile stiu perfect ce le reprezinta, ce piese vestimentare pot purta astfel incat sa fie mereu in tendite si mai mult decat atat, stiu sa isi puna amprenta personala indiferent de tinuta. Pantofii, gentile, esarfele, bijuteriile sunt accesoriile prin care femeile dau culoare si personalitate tinutelor, insa machiajul este un accesoriu aparte, este accesoriul pe care il poarta zilnic si prin care isi evidentiaza frumoasele si femininele trasaturi ale fetei.

Machiajul de zi este accesoriul pe care il purtam zilnic si care completeaza perfect orice tinuta, fie ca este una office, casual sau o tinuta de seara. In ziua de astazi, femeile folosesc fel si fel de produse de ingrijire si produse cosmetice si foarte rare sunt datile in care pleaca de acasa fara sa se machieze catusi de putin, rimel pentru a scoate in evidenta ochii, putina culoare in obraji si neaparat ruj pe buze. Machiajul de zi trebuie sa fie unul cat mai natural, realizat din produse cat mai light si care sa nu incarce tenul (mai ales acum vara cand afara este foarte cald).

Iata asadar cum realizam machiajul de zi si cum il transformam intr-un machiaj de seara

Pregatirea tenului si produsele pentru ten

Procesul de machiaj trebuie neaparat sa inceapa cu curatarea tenului! Exista fel si fel de produse pentru curatarea tenului (sapun, crema, gel, lotiune) care sunt realizate in functie de diferitele tipologii de ten. Foloseste un produs de curatare care sa corespunda necesitatilor tenului tau de doua ori pe zi, o data dimineata, inainte aplicarii produselor de machiaj si seara, dupa demachiere, pentru a indeparta toate impuritatile. Dupa efectuarea procesului de curatare, poti aplica produse pentru ten in functie de nevoile si preferintele tale: crema hidratanta (alege una cu protectie solara, indiferent de sezon), putin fond de ten (alege unul care este cat mai apropiat de culoarea pielii tale), anticearcan, pudra si putin blush pentru a imbujora obrajii. Daca tenul tau nu presupune imperfectiuni ( acnee, roseata, cearcane, cicatrici, etc.), incearca pe cat posibil sa nu incarci tenul cu prea multe produse pentru ten sau macar sa utilizezi cantitati foarte mici.

Evidentierea ochilor

Indiferent de culoarea ochilor tai, machiajul in culori cat mai naturale, in culori de pamant, este alegerea ideala pentru machiajul de zi. Pentru un look cat mai natural, foloseste un fard mat intr-o culoare de pamant (maro, beige, crem, caramiziu, etc.) , aplica un contur de culoare maro pe linia genelor superioarepentru ati evidentia ochii (eyeliner-ul negru nu este potrivit pentru un machiaj de zi) si la capitolul mascara, poti opta atat pentru culoarea neagra cat si pentru cea maro, insa alege un rimel cu o periuta care sa iti alungeasca genele si nu unul cu o periuta pentru volum. In comert regasim o diversitate foarte mare de produse pentru machiaj de ochi, atat sub forma de palete cu mai multe culori, cat si farduri individuale, iar cele in culori de pamant sunt printre cele mai indragite si mai achizitionate.

Machiajul pentru buze – la fel in culori cat mai naturale!

Machiajul buzelor este de departe cel mai simplu si cel mai rapit de realizat, insa pentru ca ne dorim ca acesta sa reziste cat mai mult, utilizarea unui creion de buze este esentiala. Aplica la conturul buzelor un creion intr-o culoare cat mai apropiata de culoarea buzelor tale si apoi finiseaza totul cu un ruj la fel intr-o culoare naturala (rose, mocha, nude etc.). daca vrei totusi si un plus de stralucire, poti aplica si un gloss si gata, machiajul de buze este perfect! La fel ca si in cazul celorlalte produse cosmetice, varietatea produselor de machiaj de buze este foarte variata, iar misiunea ta este sa gasesti produsele care te reprezinta si ti se potrivesc!

Dar cum transformam un machiaj de zi intr-unul de seara? Foarte simplu! Se intampla uneori, dupa terminarea programului de la job sa iesim cu colegii, sa ne intalnim cu prietenele sau sa avem o intalnire romantica cu persoana iubita si sa nu avem timp sa trecem pe acasa pentru a ne pregati corespunzator, iar cea mai simpla schimbare in acest sens este transformarea machiajului pe care l-am purtat in timpul zilei, sa il transformam intr-unul de seara. Si cum face acest lucru? Este destul sa aplici un eyeliner negru la baza genelor superioare si sa inlocuiesti rujul de culoare naturala cu unul rosu, indraznet si perfect pentru o iesire in oras! Voila, in cativa pasi simpli si cu doua produse cosmetice pe care cu siguranta le ai in trusa ta, ai transformat in totalitate un look casual, intr-unul perfect pentru o iesire de seara!

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare