Machiaj & Cosmetica

#machiaj #produse machiaj #menopauza timpurie

Produsele de machiaj pot induce menopauza timpurie?

Au ramas putine femeile care isi incep ziua fara a se machia. Aceasta practica a infrumusetarii a devenit atat de bine implementata in societatea moderna, incat unele femei nu ies nici dupa paine fara sa se aranjeze.

Frecventa folosirii cosmeticelor ar trebui sa ne determine sa fim foarte selective cu produsele pe care le aplicam pe chip, avertizeaza cercetatorii americani.

Un studiu efectual la Universitatea Washington din St. Louis (SUA) arata ca fardurile de zi cu zi pot avea efecte nocive asupra corpului, odata cu trecerea anilor, din cauza substantelor chimice din compozitia acestora.

Acestea pot provoca chiar menopauza precoce, a atras atentia prof. dr. Natalia Grindler de la Universitatea Washington din St Louis.

Vinovati sunt ftalatii, substante chimice prezente in materiale plastice, in produse cosmetice si in ambalaje menajere. Acestia au fost asociati cu riscul crescut de aparitie a cancerului, a diabetului si a obezitatii. Oamenii de stiinta din St. Louis au descoperit insa ca tot acesti ftalati pot induce menopauza cu doi ani si jumatate mai devreme.

Continuarea pe Lyla.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare