Machiaj & Cosmetica

#cosmetica #ulei de masline #scortisoara #produse naturale #miere #zahar brun #ingrijire corp

Produse din bucatarie pe care le poti folosi pentru ingrijirea corpului

Cauti solutii cat mai ieftine pentru ingrijirea corpului, care sa aiba si efecte miraculoase asupra acestuia? Cele mai bune produse de ingrijire a corpului le poti gasi chiar printre ingredientele din bucataria ta. Exista cateva produse alimentare care pot face minuni pentru corpul si frumusetea ta, iar rezultatele se vad imediat. Iata cateva dintre produsele alimentare care te pot ajuta sa te simti ca intr-un adevarat Spa si nici nu te ustura la buzunare:


1. Uleiul de masline

Uleiul de masline nu este bun doar pentru gatit. Acesta poate face minuni si pentru parul tau. Te poate ajuta sa scapi de varfurile despicate si aspectul cret, dar ofera si o stralucire sanatoasa parului tau.

Tot ceea ce trebuie sa faci este sa iti masezi scalpul cu doua linguri de ulei de masline de doua ori pe saptamana, apoi sa iti infasori parul intr-un prosop si sa il lasi sa actioneze 30-45 de minute.


2. Nucsoara, mierea si scortiosoara

O masca din nucsoara, miere si scortisoara te va ajuta sa iti calmezi pielea si sa ii dai si un miros absolut uimitor.

Nucsoara actioneaza ca un antiinflamator care reduce roseata pielii si cicatricele, dar te ajuta sa scapi si de acnee. Nucsoara previne infectiile si, daca o combini cu scortiosoara, creezi o masca exfolianta perfecta, care iti va lasa pielea extrem de fina dupa spalare.

Pentru relaxarea pielii tenului si exfolierea lui poti sa iti prepari o masca din doua linguri de miere, cu o lingurita de scortisoara si o lingurita de nucsoara. Intinde acest amestec pe fata si lasa-l sa actioneze 30 de minute. La final, indeparteaza-l cu apa calduta, prin miscari circulare.

Inainte de a folosi aceste ingrediente, fa-ti un test de alergie, pentru a nu te trezi cu iritatii. Aplica-l la incheietura mainii, unde pielea este mai sensibila.


3. Zaharul brun

Daca vrei sa iti pregatesti pielea pentru un bronz perfect, poti apela la zaharul brun pentru a-ti prepara un scrub perfect.

Pentru asta, trebuie sa amesteci o jumatate de cana de zahar brun cu o lingura de miere, cu putin ulei de masline si 1 sfert de lingura de zeama de lamaie. Aplica aceste amestec pe tot corpul, lasa-l cateva minute, apoi indeparteaza-l cu apa calda. Pielea ta va capata un miros incantator si va ramane ultraneteda.



Sursa foto: efemina.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului