Machiaj & Cosmetica

#piele sensibila #ingrijire personala #cosmetice #machiaj #produse cosmetice #ingrijire corporala

Produse cosmetice pentru pielea sensibila

Pielea cosmetice pentru pielea sensibila.

In functie de gradul de sensibilitate al pielii tale, poti folosi produse mai blande sau produse hipoalergenice si complet lipsite de parabeni.

Afla cum sa-ti protejezi pielea sensibila de ingredientele nedorite din cele mai mult produse cosmetice .

Dermatologii recomanda folosirea cosmeticelor sub forma de pudra in cazul pielii sensibile. Spre deosebire de produsele lichide, care contin emulsificatori si conservanti, cele sub forma de pudra prezinta un risc mai mic de a provoca iritatii ale pielii sensibile.

Creioanele dermatograf sunt produsele cele mai recomandate pentru machiaj deoarece contin o cantitate mai mica de pigmenti si conservanti, elemente iritante.

In cazul pielii sensibile, produsele "waterproof" trebuie de asemenea evitate. Problema apare abia la demachiere, cand acestea nu pot fi indepartate decat cu produse cosmetice ce contin solventi puternici care elimina stratul natural de sebum de pe piele. Fara acesta, pielea este si mai expusa factorilor iritanti.

 

Curatarea si hidratarea pielii sensibile
 

Pentru o piele cu adevarat sensibila, dermatologii recomanda produse cosmetice hipoalergenice.

De la geluri de curatare si creme pentru ten sensibil pana la fonduri de ten create special pentru pielea sensibila, afla ce produse prezinta un risc redus sau inexistent de iritare a pielii sensibile.

Geluri de curatare hipoalergenice: Lapte vitaminizant demachiant - Gerovital Plant Bio, Cleanance - Avene, Normaderm – Vichy, Bioten – Elmiplant, Iwostin Sensitia, DermoPurifyer – Eucerin, Effaclar – La Roche Posay etc.

Creme pentru ten sensibil: Crema nutritiva - Gerovital Plant Bio, Toleriane – la Roche Posay, Tolederm – Uriage, Rubialine – SVR (crema anticuperoza), Atoderm – Bioderma etc.

Fonduri de ten dermatocosmetice: Toleriane – La Roche Posay, Ivatherm, Bio – Logona, Norma Teint – Vichy, Couvrance – Avene, etc.

 

Ingrediente de ocolit
 

Cele mai periculoase ingrediente pentru pielea sensibila sunt parfumurile de sinteza si colorantii chimici, dar si conservantii si toate ingredientele care usuca prin felul in care actioneaza - astringent, absorbant sau purifiant – precum argila, siliciul, acizii etc.

Testeaza intotdeauna cosmeticele pe o portiune mica de piele inainte de a le folosi conform instructiunilor, pentru a evita problemele dermatologice ce pot fi provocate de produse cosmetice cu ingrediente iritante.

Retinolul si vitamina A, ingrediente folosite in multe creme ce promit eliminarea sau estomparea ridurilor, irita si ele pielea sensibila.

Ingredientele din produse cosmetice care cresc cel mai mult riscul iritatiilor pentru pielea sensibila: alcoolul (alcohol, SD alcohol, alcohol denat, ethanol, denatured alcohol, ethyl alcohol, methanol, benzyl alcohol, isopropyl), camforul, eucaliptul, mentolul, menthyl lactate, menthoxypropanediol, sodium lauryl sulfate, dar si sucurile si concentratele din citrice, capsuni, rosii si kiwi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare