Machiaj & Cosmetica

#ten #sfaturi #primer #baza de machiaj

Primerul pentru ten sau baza de machiaj: sfaturi utile

Primerul pentru ten sau baza de machiaj este un produs cosmetic care asigura rezistenta machiajului pentru o perioada indelungata de timp. Acesta se utilizeaza inainte de aplicarea fondului de ten. Rolul primerului este de a ascunde imperfectiunile tenului, de a ajuta restul produselor sa fie absorbite corect si de a proteja pielea sensibila.

Iata cateva sfaturi utile in alegerea primerului ideal pentru tine!


Cum alegi primerul potrivit tenului tau

La fel ca si in cazul fondului de ten, primerul trebuie ales in functie de tipul tau de piele (normala, uscata sau grasa). Acest produs cosmetic pregateste fata pentru urmatorii pasi si ii uniformizeaza culoarea naturala. Totodata, primerul asigura aderenta si rezistenta fondului de ten, estompand ridurile.

Daca ai tenul gras, esti candidata ideala pentru folosirea primerului, deoarece aceasta baza de machiaj niveleaza suprafata tenului si creeaza o bariera intre acesta si restul produselor cosmetice, tinand sub control sebumul - principalul inamic al longeivitatii machiajului.

In cazul unui ten uscat sau sensibil, make-up artistii recomanda folosirea unui primer de calitate, care sa nu iti deshidrateze tenul.


Cum aplici primerul pentru ten?

Pentru un machiaj corect si rezistent, nu sari niciodata peste baza de machiaj. Aplica o cantitate mica de primer (cat o bobita de mazare), apoi uniformizeaz-o pe toata fata, cu ajutorul unei pensule speciale de machiaj sau cu un buretel curat.


Care sunt cele mai cunoscute tipuri de primer?

Primerele sunt de trei tipuri: primere matifiante (cu silicon), primere care netezesc tenul si primere mixte.

Primerele matifiante patrund in piele si, datorita substantelor pe care le contin, reduc secreta de sebum. Primerele care netezesc pielea raman la suprafata si patrund intre riduri, cicatrici sau pori, lasand o piele neteda, pe care sa poata fi aplicat machiajul. Un al treilea tip de produs este primerul care ramane la suprafata pielii, dar care are importante calitati de absorbtie a sebumului.


Cat costa un primer?

In functie de firma care comercializeaza acest produs, dar si de cantitatea recipientului(15 sau 30 ml), pretul unui primer variaza intre 30 si 250 de lei.

Tine cont in alegerea ta de recomandarile producatorului, dar si de sugestiile comerciantilor. Daca este pentru prima data cand folosesti acest produs, apeleaza cu incredere la recipientele tester din magazine sau cumpara un primer cu gramaj mai mic, pana depistezi sortimentul care ti se potriveste.

Sursa foto: a-gc.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului