Machiaj & Cosmetica

#lavanda #cosmetice #ulei masline # ingrijirea pielii #tratamente cosmetice #peiel

Pregateste-ti pielea pentru sezonul rece: 5 tratamente corporale naturiste pentru hidratare

In sezonul rece, pielea ta are nevoie de o ingrijire speciala, deoarece in aceasta perioada ea se deshidrateaza rapid, capatand un aspect nesanatos, fad si foarte uscat. Daca vrei sa ai o piele fina, catifelata si foarte hidratata, iata cateva tipuri de tratamente corporale naturiste, perfecte pentru pregatirea pielii pentru sezonul rece:

1. Uleiul de trandafir

Uleiul de trandafir este un bun remediu naturist pentru pielea sensibila, care lasa, totodata, epidermei si o mireasma extrem de placuta si foarte subtila. Pune cateva picaturi de ulei de trandafir in cada si stai cateva minute in el, relaxandu-te cu parfumul sau, care are si un efect de aromaterapie. Pielea ta va fi catifelata, hidratata si foarte fina. Daca folosesti si o crema hidratanta dupa aceea, efectul sau va fi si mai puternic.

2. Uleiul de lavanda

Uleiul de lavanda te va ajuta sa ai o piele neteda si catifelata. Acesta diminueaza si vergeturile. Maseaza usor zonele afectate cateva saptamani la rand si vei constata ca acesta are rezultate miraculoase impotriva vergeturilor. De asemenea, lavanda calmeaza pielea si o face mai matasoasa.

3. Uleiul de masline


Uleiul de masline este bine cunoscut pentru efectele sale miraculoase asupra pielii. Asadar, in sezonul rece maseaza-ti pielea cel putin o data pe saptamana cu ulei de masline. Acesta o va hidrata intens, lasand-o fina si cu un aspect foarte sanatos. Daca combini uleiul de masline cu grepfrut poti obtine un exfoliant pentru piele foarte bun.

4. Zatul de cafea

Chiar daca nu te-ai gandit pana acum, zatul de cafea este unul dintre cei mai buni aliati ai pielii. Acesta reda tonusul si elasticitatea pielii, iar combinat cu piureul de avocado se transforma intr-un exfoliant-minune, care iti lasa o piele fina si care combate eficient si celulita.

5. Uleiul de nuca de cocos


Uleiul de nuca de cocos este un remediu naturist foarte eficient pentru pielea uscata, care protejeaza epiderma, avand rol antimicrobian. Acesta calmeaza si iritatiile pielii, de aceea este folosit si pentru hidratarea pielii dupa epilare.

Sursa foto: zenspa.ca
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare