Machiaj & Cosmetica

#machiaj #sfaturi machiaj #machiaj primavara 2013 #machiaj primavara

Ponturi utile pentru machiajul din primavara 2013

Tendintele in machiaj au fost deja anuntate de industria frumusetii pentru sezonul primavara-vara 2013, astfel ca a sosit momentul sa te informezi temeinic asupra look-ului promovat de makeup artisti in acest sezon. In afara de principalele conditii pe care este ideal sa le indeplinesti pentru o imagine impecabila, ti-am pregatit si cateva ponturi utile de infrumusetare, conforme cu preferintele perioadei.

Astfel, buzele machiate in culori tari, tenul impecabil si fardul de pleoape purpuriu sunt noile tale "tinte" in machiajul adaptat tendintelor din aceasta primavara.


1. Tenul perfect

Tenul "de portelan" sau "tenul perfect" este laitmotivul sezonului cald in 2013, deci uita de supraincarcarea fetei cu fond de ten si pudra compacta. Petele soarelui, hiperpigmentarea chipului si roseata sunt cele probleme de care trebuie sa scapi urgent pana la primavara.

Foloseste masti de ingrijire care trateaza aceste imperfectiuni si cauta in farmacii un fond de ten care sa le acopere, fara sa lase un strat vizibil al produsului pe chip. Ideal este sa folosesti un corector de ten pentru estomparea petelor, ca apoi sa aplici un fond de ten cu textura "usoara", greu de sesizat pe chip.


2. Fardul de pleoape mov

Machiajul de ochi in nuante de mov a putut fi observat pe toate podiumurile de moda in acest sezon, semn ca fardul de pleoape de aceasta culoare nu poate sa lipseasca din trusa ta la primavara. Experimenteaza cu nuante de lila, mov-indigo sau mov-pruna ori purpuriu deschis. Pana si eyelinerul in aceasta nuanta este foarte apreciat anul acesta!


3. Pometii stralucitori

Iluminatorul de ten cu particule stralucitoare sau pudra iluminatoare sidefata sunt alte doua produse de care ai nevoie in machiajul din aceasta primavara. Aplica luciul doar in zona obrajilor, imediat sub sprancene si pe pleoape (evita zona T).

Daca ai pielea deschisa la culoare (pala), cauta un luciu cu tente argintii, iar in cazul in care ai pielea mai inchisa, ramai la luciul rozaliu sau auriu, care sa-ti faca tenul sa para usor bronzat.

 

4. Buzele in nuante aprinse

Tendinta buzelor machiate in nuante aprinse persista si in primavara 2013, asadar mentine restul machiajului in limitele discretiei. Asigura-te ca pielea ta arata cat mai bine, deoarece rujul in culori puternice scoate in evidenta cosurile, petele si alte imperfectiuni ale tenului.

Foto: makeupforlife.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare