Machiaj & Cosmetica

#piele frumoasa #celulita #periaj #ingrijire piele #periaj uscat #piele tanara

Periajul uscat, metoda simpla si ieftina pentru o piele mereu tanara si fara celulita

Cu doar o pereche de manusi pentru exfoliere sau cu o perie din fibre vegetale poti face minuni pentru frumusetea si sanatatea pielii tale. Periajul uscat este una dintre cele mai simple, surprinzatoare si ieftine metode de a-i oferi pielii tale un aspect stralucitor si catifelat, si in acelasi timp combati: celulita, aspectul tern si uscat etc.

Ce este si cum se face periajul uscat?

Periajul uscat presupune indepartarea celulelor moarte, stimularea circulatiei sangelui si cresterea capacitatii de absorbtie a nutrientilor in piele prin masaj viguros cu ajutorul unei perii sau manusi de exfoliere. Aceste accesorii spa se gasesc in orice farmacie sau magazin de cosmetice. Este recomandat sa optezi pentru o perie cu maner mai lung pentru a putea executa mai usor periajul in cele mai greu accesibile zone ale corpului.

Periajul uscat se face inainte de dus, dimineata sau seara. Masajul viguros cu manusa exfolianta sau peria cu fibre vegetale se face pe pielea uscata si trebuie inceput din zona picioarelor, continuat cu talia, spatele si pieptul si terminat cu zona mainilor. Urmatorul pas este dusul caldut, care revigoreaza, hidrateaza si energizeaza corpul, iar ultima etapa este aplicarea unei lotiuni hranitoare, adaptata nevoilor pielii tale.

Beneficiile periajului uscat asupra pielii

Periajul uscat ofera o multime de beneficii nebanuite pentru sanatatea si aspectul pielii, in ciuda simplitatii pe care o presupune si cu care se executa:

  • are efect exfoliant (indeparteaza celulele moarte de pe suprafata pielii, oferind stralucire si un aspect mai luminos acesteia);
  • atenueaza aspectul de coaja de portocala al pielii asociat celulitei (nu o poate indeparta complet, dar contribuie din plin la ameliorarea aspectului acesteia, mai ales daca periajul uscat este executat cu regularitate);
  • stimuleaza circulatia limfatica si sanguina (pielea respira mai bine si isi recapata aspectul sanatos);
  • grabeste absorbtia nutrientilor din uleiurile, lotiunile sau cremele pe care le folosesti in ritualul zilnic de ingrijire).
  • are efect detoxifiant (contribuie la eliminarea toxinelor din piele si la combaterea aspectului tern si uscat al acesteia).

Este important de retinut ca periajul uscat ofera intotdeauna cele mai bune rezultate doar daca este completat de un dus caldut si de aplicarea unei lotiuni sau creme puternic hidratante sau hranitoare.

Sursa foto: frivyskincare.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare